притисни ентер »

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство
Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Општина Битола објави покана за учество во проект „Кинокултура“ и изработка на 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб апликација за истражување на културно историските споменици во Битола. За реализација на проектот Општина Битола доби 197.530 евра, кои ќе бидат искористени и за набавка на кино опрема, која ќе биде инсталирана за кино проекции

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

За реализација на проектот Општина Битола доби 197.530 евра, кои ќе бидат искористени и за набавка на кино опрема, која ќе биде инсталирана за кино проекции во новото кино „Манаки" што се наоѓа на Широк Сокак во овој град. –Во рамки на проектот ќе бидат изработени промотивни материјали, краток документарен филм и студија за валоризација на културно

Проект “Кинокултура“: Виртуелна прошетка низ наследството на Битола

Проект “Кинокултура“: Виртуелна прошетка низ наследството на Битола

Општина Битола објави покана за учество во проект „Кинокултура“ и изработка на 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб-апликација за истражување на културно-историските споменици во Битола. За реализација на проектот Општина Битола доби 197.530 евра, кои ќе бидат искористени и за набавка на киноопрема, која ќе биде инсталирана за кинопроекции

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Општина Битола објави покана за учество во проект „Кинокултура“ и изработка на 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб апликација за истражување на културно историските споменици во Битола. За реализација на проектот Општина Битола доби 197.530 евра, кои ќе бидат искористени и за набавка на кино опрема, која ќе биде инсталирана за кино проекции

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Битола, 22 мај 2020 (МИА) – Општина Битола објави покана за учество во проект „Кинокултура“ и изработка на 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб апликација за истражување на културно историските споменици во Битола . За реализација на проектот Општина Битола доби 197.530 евра, кои ќе бидат искористени и за набавка на кино опрема, која ќе биде

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Општина Битола објави покана за учество во проект „Кинокултура“ и изработка на 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб апликација за истражување на културно историските споменици во Битола. Битола, 22 мај 2020 (МИА) – Општина Битола објави покана за учество во проект „Кинокултура“ и изработка на 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб апликација

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Битолски проект за 3Д виртуелна прошетка низ културно историското наследство

Битола, 22 мај 2020 () – Општина Битола објави покана за учество во проект „Кинокултура“ и изработка на 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб апликација за истражување на културно историските споменици во Битола. За реализација на проектот Општина Битола доби 197.530 евра, кои ќе бидат искористени и за набавка на кино опрема, која ќе биде инсталирана

Градоначалничката Петровска му одговори на Дурловски дека не го дава киното ,,Манаки“ на скопјани

Градоначалничката Петровска му одговори на Дурловски дека не го дава киното ,,Манаки“ на скопјани

Градоначалничката на Битола, Наташа Петровска , му одговори на Игор Дурловски, носител на листа на ИЕ 5 на ВМРО ДПМНЕ, кој побара киното ,,Манаки“ во Битола да се даде на управување на централната власт, а Офицерски Дом на приватници. ,,Се некако ми доаѓа да речам, сон ќе да е – поетично им звучело или не, баш ми е гајле. Да се бориш за гласови во

Ќе се изработи 3Д виртуелна прошетка низ културно-историското наследство во Битола

Ќе се изработи 3Д виртуелна прошетка низ културно-историското наследство во Битола

Прошетка низ Стариот театар и дел од значајните градби од Старата чаршија, треба да овозможи новата 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб-апликација за истражување на културно историските споменици во Битола, за што денес е објавена покана за достава на понуди, како дел од проектот „Кинокултура“. Во рамките на оваа тендерска постапка предвидена

Објавен тендер за изработка на 3Д виртуелна прошетка низ културно-историското наследство во Битола

Објавен тендер за изработка на 3Д виртуелна прошетка низ културно-историското наследство во Битола

Прошетка низ Стариот театар и дел од значајните градби од Старата чаршија, треба да овозможи новата 3Д виртуелна презентација и интерактивна веб апликација за истражување на културно историските споменици во Битола, за што денес е објавена покана за достава на понуди, како дел од проектот Кинокултура. Во рамките на оваа тендерска постапка предвидена