притисни ентер »

Столтенберг ја повика Русија да ги исполни обврските за „Отворено небо“
Столтенберг ја повика Русија да ги исполни обврските за „Отворено небо“

Столтенберг ја повика Русија да ги исполни обврските за „Отворено небо“

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја повика Русија да ги исполни обврските и да соработува во набљудувањето на нејзините воени активности за да го спаси Договорот за отворено небо (Treaty of Open Skies), од кој Соединетите држави се закануваат дека ќе се повлечат. „Враќањето на Русија на почитување на договорот е најдобриот начин за зачувување

НАТО: САД се спреми да ја разлгедаат својата одлука ако Русија почне да го спроведува Отворено небо

НАТО: САД се спреми да ја разлгедаат својата одлука ако Русија почне да го спроведува Отворено небо

САД се подготвени својата одлука за повлекувањето од Договорот за отворено небо доколку Русија почне да го спроведува договорот, изјави во петокот генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, и истакна дека Алијансата е приврзана на зачувувањето на ефикасната контрола на вооружувањето, како и дека сите потписнички на договорот мора во потполност

Столтенберг ја повика Русија да ги исполни обврските за „Отворено небо“

Столтенберг ја повика Русија да ги исполни обврските за „Отворено небо“

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја повика Русија да ги исполни обврските и да соработува во набљудувањето на нејзините воени активности за да го спаси Договорот за отворено небо (Treaty of Open Skies), од кој Соединетите држави се закануваат дека ќе се повлечат. „Враќањето на Русија на почитување на договорот е најдобриот начин за зачувување

Десет европски држави жалат поради одлуката на САД за повлекување од договорот „Отворено небо“

Десет европски држави жалат поради одлуката на САД за повлекување од договорот „Отворено небо“

Десет европски земји изразија жалење и загриженост денеска поради одлуката на САД да се повлече од меѓународниот договор „Отворено небо“, објави денеска француското Министерство за надворешни работи. „Жалиме за намерата на американската Влада да се повлече од договорот и споделуваме загриженост што ја изрази Русија“, се вели во заедничката изјава од

Москва: Ако Европа ја дели позицијата на САД, „отворено небо“ нема да преживее

Москва: Ако Европа ја дели позицијата на САД, „отворено небо“ нема да преживее

Договорот „Отворено небо“ ќе ги изгуби сите шанси за опстанок ако европските земји го споделат ставот на САД дека Русија не постапила во согласност со него, предупреди денеска рускиот заменик министер за надворешни работи Сергеј Рјабков. Тој рече дека американската амбасада во Москва испратила официјална порака до руското Министерство за надворешни

Десет европски држави жалат поради одлуката на САД за повлекување од договорот „Отворено небо“

Десет европски држави жалат поради одлуката на САД за повлекување од договорот „Отворено небо“

Десет европски земји изразија жалење и загриженост денеска поради одлуката на САД да се повлече од меѓународниот договор „Отворено небо“, објави денеска француското Министерство за надворешни работи. „Жалиме за намерата на американската Влада да се повлече од договорот и споделуваме загриженост што ја изрази Русија“, се вели во заедничката изјава од

Генералниот секретар на НАТО: Сите држави потписнички на Договорот за отворено небо мора целосно да ги спроведат своите обврски

Генералниот секретар на НАТО: Сите држави потписнички на Договорот за отворено небо мора целосно да ги спроведат своите обврски

Сојузниците на НАТО денес се состанаа да разговараат околу Договорот за отворено небо. Ние сме цврсто посветени на зачувување на ефикасна меѓународна контрола на оружјето, разоружување и неширење. Сите се согласуваме дека сите држави потписнички на Договорот за отворено небо мора целосно да ги спроведат своите обврски. Сите сојузници на НАТО се во

Москва: Ако Европа ја дели позицијата на САД, „отворено небо“ нема да преживее

Москва: Ако Европа ја дели позицијата на САД, „отворено небо“ нема да преживее

Договорот „Отворено небо“ ќе ги изгуби сите шанси за опстанок ако европските земји го споделат ставот на САД дека Русија не постапила во согласност со него, предупреди денеска рускиот заменик министер за надворешни работи Сергеј Рјабков. Тој рече дека американската амбасада во Москва испратила официјална порака до руското Министерство за надворешни

Десет европски држави жалат поради одлуката на САД за повлекување од договорот „Отворено небо“

Десет европски држави жалат поради одлуката на САД за повлекување од договорот „Отворено небо“

Десет европски земји изразија жалење и загриженост денеска поради одлуката на САД да се повлече од меѓународниот договор „Отворено небо“, објави француското Министерство за надворешни работи. „Жалиме за намерата на американската Влада да се повлече од договорот и споделуваме загриженост што ја изрази Русија“, се вели во заедничката изјава од десет

Десет европски држави ја делат загриженоста на Русија од американското повлекување од договорот „Отворено небо“

Десет европски држави ја делат загриженоста на Русија од американското повлекување од договорот „Отворено небо“

Десет европски земји изразија жалење и загриженост поради одлуката на САД да се повлече од меѓународниот договор „Отворено небо“. Жалиме за намерата на американската Влада да се повлече од договорот и ја споделуваме загриженоста што ја изрази Русија – се вели во заедничката изјава од десет земји на Европската Унија , вклучително и Франција, Германија,