притисни ентер »

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ, сценарист на „Среќна нова ’49“, „Дом за бесење“…
Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ, сценарист на „Среќна нова ’49“, „Дом за бесење“…

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ, сценарист на „Среќна нова ’49“, „Дом за бесење“…

Славниот српски сценарист, драмски писател и режисер Гордан Михиќ почина во 80. година од животот. Веста за смртта ја пренесе неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Михиќ починал во неделата наутро. Тој беше сопруг на актерката Вера Чукиќ. Беше редовен професор на Факултетот за драмски уметност, каде што предаваше сценарио. Напиша бројни книги по кои

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Познатиот српски сценарист и драмски писател Гордан Михиќ почина на 82-годишна возраст, погребан е на гробиштата на манастирот Рајиновац, објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ преку „Твитер“, јави РТС. Тој беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности, каде што предаваше филмско сценарио. Негови дела се бројни сценарија за филмови

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ, Автор на „Среќна Нова ’49“ и „Дом за бесење“

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ, Автор на „Среќна Нова ’49“ и „Дом за бесење“

Легендарниот српски сценарист, драмски писател и режисер Гордан Михиќ почина на 80 години во неделата наутро после кратко боледување, соопшти неговото семејство. Михиќ беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности, каде предавал филмско сценарио. Автор е на култни дела како: „Среќна Нова ’49“, „Црна мачка, бел мачор“, „Дом за бесење“, според

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Познатиот српски сценарист и драмски писател Гордан Михиќ почина на 82-годишна возраст, погребан е на гробиштата на манастирот Рајиновац, објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ преку „Твитер“, јави РТС. Тој беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности, каде што предаваше филмско сценарио. Негови дела се бројни сценарија за филмови

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ. Гордан Михиќ бил редовен професор на белградскиот Факултет за драмски уметности, каде што предаваше филмско сценарио. Беше оженет за глумицата

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Познатиот српски сценарист и драмски писател Гордан Михиќ почина на 82-годишна возраст, погребан е на гробиштата на манастирот Рајиновац, објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ преку „Твитер“, јави РТС. Тој беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности, каде што предаваше филмско сценарио. Негови дела се бројни сценарија за филмови

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Познатиот српски сценарист и драмски писател Гордан Михиќ почина на 82-годишна возраст, погребан е на гробиштата на манастирот Рајиновац, објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ, преку „Твитер“, јави РТС. Тој беше редовен професор на Факултетот за драмски уметности, каде што предаваше филмско сценарио. Негови дела се бројни сценарија за филмови

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ. Гордан Михиќ бил редовен професор на белградскиот Факултет за драмски уметности, каде што предаваше филмско сценарио. Беше оженет за глумицата

Почина сценаристот на класиката „Среќна Нова 49-та“

Почина сценаристот на класиката „Среќна Нова 49-та“

Авторот на македонската класика „Среќна Нова ’49-та”, сценаристот, драмски писател и режисер Гордан Михиќ, почина на 80-годишна возраст. Тоа на јавноста преку Твитер ѝ го соопшти неговата ќерка Ивана Михиќ. Гордан Михиќ бил редовен професор на белградскиот Факултет за драмски уметности, каде што предаваше филмско сценарио. Беше оженет за глумицата

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Почина српскиот сценарист Гордан Михиќ

Прославениот српски сценарист и драмски писател, Гордан Михиќ почина на 11 август на 80-годишна возраст. Веста за смртта на Твитер ја објави неговата ќерка, актерката Ивана Михиќ. Гордан Михиќ починал рано наутро по ненадејно заболување. Прославениот српски сценарист и драмски писател, Гордан Михиќ почина на 11 август на 80-годишна возраст. Веста за