притисни ентер »

Луѓето со ОВАА крвна група имаат ПОМАЛ ризик од зараза со КОВИД-19

Луѓето со ОВАА крвна група имаат ПОМАЛ ризик од зараза со КОВИД-19

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид-19. Тие, исто така, имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои ги споредиле со податоците од контролната група

Крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои ги споредиле со податоците од контролната група од

Вистината за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Вистината за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Вистината за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид

Вистината за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Вистината за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои ги споредиле со податоците од контролната група од

Со помош на крвната група може да се предвиди тежината на КОВИД-19

Со помош на крвната група може да се предвиди тежината на КОВИД-19

Истовремено се покажало и дека болните од КОВИД-19 со крвна група А или АБ имаат поголема веројатност дека ќе им биде потребна механичка вентилација што укажува дека имаат повисок степен на оштетувања на белите дробови поради КОВИД-19. Р езултатите од две нови студии покажале дека меѓу пациентите со КОВИД-19 бил помал процентот на луѓе со крвна група

Вистина за крвните групи и короната: Една е најотпорна

Вистина за крвните групи и короната: Една е најотпорна

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои ги споредиле со податоците од контролната група од

Која крвна група сте? Можеби сте изложени на поголем ризик од заразување со коронавирусот

Која крвна група сте? Можеби сте изложени на поголем ризик од заразување со коронавирусот

Лице со крвна група О може да има помал ризик од заразување со коронавирусот, па дури и ако се зарази, помал е ризикот од тешки симптоми, покажаа две нови студии. Лице со крвна група О може да има помал ризик од заразување со коронавирусот, па дури и ако се зарази, помал е ризикот од тешки симптоми, покажаа две нови студии. Според две студии објавени

Од крвната група може да зависи дали ќе се заразите со коронавирусот и колку тешка ќе биде болеста

Од крвната група може да зависи дали ќе се заразите со коронавирусот и колку тешка ќе биде болеста

Луѓето со крвна група О може да имаат помал ризик за инфекција со Ковид-19 и не многу тешка форма на болест, покажуваат две нови истражувања објавени во средата. Експертите велат дека се потребни дополнителни истражувања. Истражувањата даваат докази дека крвната група може да игра улога во чувствителноста на лицето кон инфекцијата и можноста да има