притисни ентер »

Како правилно се користи маската?
Како правилно се користи маската?

Како правилно се користи маската?

Маските содржат заштитни обвивки и материјали што го намалуваат ризикот да вдишите патоген Маските се заштита од коронавирусот, на првенствено за луѓето што се веќе заразени со КОВИД-19, за да не го шират на другите. „Мора да бидат стерилни и стерилизирани пред да ги ставите на лице“, објаснуваат докторите. Тие нагласуваат дека правилното користење

Маските содржат заштитни обвивки и материјали што го намалуваат ризикот да вдишите патоген, еве како правилно се користи

Маските содржат заштитни обвивки и материјали што го намалуваат ризикот да вдишите патоген, еве како правилно се користи

Маските се заштита од коронавирусот, но првенствено за луѓето што се веќе заразени со КОВИД-19, за да не го шират на другите. „Мора да бидат стерилни и стерилизирани пред да ги ставите на лице“, објаснуваат докторите. Тие нагласуваат дека правилното користење подразбира да ја смените маската при секое излегување и влегување во некој простор, а пред

Лекар открива како правилно се користи маската: Ова никако не смеете да го правите!

Лекар открива како правилно се користи маската: Ова никако не смеете да го правите!

Маските се заштита од коронавирусот, на првенствено за луѓето што се веќе заразени со КОВИД-19, за да не го шират на другите. „Мора да бидат стерилни и стерилизирани пред да ги ставите на лице“ , објаснуваат докторите. Тие нагласуваат дека правилното користење подразбира да ја смените маската при секое излегување и влегување во некој простор, а пред