притисни ентер »

Најголемата „мртва зона“ може да се појави во Мексиканскиот залив
Најголемата „мртва зона“ може да се појави во Мексиканскиот залив

Најголемата „мртва зона“ може да се појави во Мексиканскиот залив

Според експертите, во Мексиканскиот залив ова лето би можело да настане една од најголемите „мртви зони“ забележани во поновата историја. „Мртвата зона“ е позната во научната литература како хипоксија, што значи состојба на намалена количина на кислород. Водата која има ниска концентрација на кислород повеќе не може да биде погодна за живот. Со децении

Најголемата „мртва зона“ може да се појави во Мексиканскиот залив

Најголемата „мртва зона“ може да се појави во Мексиканскиот залив

Според експертите, во Мексиканскиот залив ова лето би можело да настане една од најголемите „мртви зони“ забележани во поновата историја. „Мртвата зона“ е позната во научната литература како хипоксија, што значи состојба на намалена количина на кислород. Водата која има ниска концентрација на кислород повеќе не може да биде погодна за живот. Со децении

Најголемата „мртва зона“ може да се појави во Мексиканскиот залив

Најголемата „мртва зона“ може да се појави во Мексиканскиот залив

Според експертите, во Мексиканскиот залив ова лето би можело да настане една од најголемите „мртви зони“ забележани во поновата историја. „Мртвата зона“ е позната во научната литература како хипоксија, што значи состојба на намалена количина на кислород. Водата која има ниска концентрација на кислород повеќе не може да биде погодна за живот. Со децении