притисни ентер »

ЕДНА КОЦКА НА ДЕН ЗА ЗДРАВЈЕ И ЕНЕРГИЈА Колку повеќе какао, толку повеќе здравствени придобивки
ЕДНА КОЦКА НА ДЕН ЗА ЗДРАВЈЕ И ЕНЕРГИЈА Колку повеќе какао, толку повеќе здравствени придобивки

ЕДНА КОЦКА НА ДЕН ЗА ЗДРАВЈЕ И ЕНЕРГИЈА Колку повеќе какао, толку повеќе здравствени придобивки

Темното чоколадо е веќе познато како нутритивно подобар избор во споредба со обичното млечно чоколадо. Содржи повеќе какао, што го прави богато со хранливи материи, но и помалку шеќер. Сепак, процентот на калории не е многу различен во споредба со млечното чоколадо, бидејќи повеќето од калориите во чоколадото доаѓаат од мастите, а не од шеќерот. Поради

Една коцка на ден за здравје и енергија: Колку повеќе какао, толку повеќе здравствени придобивки

Една коцка на ден за здравје и енергија: Колку повеќе какао, толку повеќе здравствени придобивки

Темното чоколадо е веќе познато како нутритивно подобар избор во споредба со обичното млечно чоколадо. Содржи повеќе какао, што го прави богато со хранливи материи, но и помалку шеќер. Сепак, процентот на калории не е многу различен во споредба со млечното чоколадо, бидејќи повеќето од калориите во чоколадото доаѓаат од мастите, а не од шеќерот. Поради

Ова е десертот со кој Синди Крафорд секој ден го завршува ручекот: Многумина го заобиколуваат, а изобилува со минерали и антиоксиданти

Ова е десертот со кој Синди Крафорд секој ден го завршува ручекот: Многумина го заобиколуваат, а изобилува со минерали и антиоксиданти

„Тоа е порака до моето тело дека оброкот е завршен“, го објасни американската убавица во една прилика својот необичен ритуал. Кога станува збор за слатките, често е тешко да им се одолее, а штом ќе почнеме да ги јадеме, уште потешко е да застанеме. Добро ги знаеме последиците: покачен шеќер во крвта, дебелина поради високиот внес на калории и без хранливи