притисни ентер »

Проф. Ванковска: Ние, мочковци ќе бидеме, или ќе ја продолжиме традицијата?
Проф. Ванковска: Ние, мочковци ќе бидеме, или ќе ја продолжиме традицијата?

Проф. Ванковска: Ние, мочковци ќе бидеме, или ќе ја продолжиме традицијата?

Во време на национална траума, ни треба да се сетиме дека и други умирале за Македонија! Ние, мочковци ќе бидеме, или ќе ја продолжиме традицијата? П.С. Признавам дека легнав болна, цела ноќ ја оплакував Македонија (или себе/нас, не знам). Сега најдобро знам низ што минувале нашите предци, додека не ја искусиш болката, се’ е приказна. Ни дојде и нам