притисни ентер »

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните
Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните

Фото: Влада Преку скратувањето на расходите со ребалансот на буџетот, Влада отвора можност за нов пакет на мерки за граѓани – изјави министерот за економија Крешник Бектеши, во вечераншото гостување во емисијата „10 минути” ТВ 21, Тој истакна дека со ребалансот на Буџетот ќе има значително скратување на расходите во однос на непродуктивните трошоци

Бектеши: Зејтинот ќе поевтини кога целосно ќе се отворат увозните коридори од Украина

Бектеши: Зејтинот ќе поевтини кога целосно ќе се отворат увозните коридори од Украина

Министерот за економија на Северна Македонија, Крешник Бектеши кажа дека ги имаме потребните количества масло за задоволување на внатрешните потреби во гостување на ТВ 21. – Во јавноста е креирано мислење дека ние 100 проценти увезуваме од Србија, што не е точно. Нерафирано масло и сончоглед, Северна Македонија главно увезува од Република Бугарија

Со кратење на расходите со ребалансот, ќе има можност за нови мерки за помош на граѓаните, вели Бектеши

Со кратење на расходите со ребалансот, ќе има можност за нови мерки за помош на граѓаните, вели Бектеши

Тој истакна дека со ребалансот на Буџетот ќе има значително скратување на расходите во однос на непродуктивните трошоци и другите расходи на буџетските корисници Преку скратувањето на расходите со ребалансот на буџетот, Влада отвора можност за нов пакет на мерки за граѓани, изјави министерот за економија Крешник Бектеши, во емисијата „10 минути” ТВ

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните

Преку скратувањето на расходите со ребалансот на буџетот, Влада отвора можност за нов пакет на мерки за граѓани, изјави министерот за економија Крешник Бектеши, во вечераншото гостување во емисијата „10 минути” ТВ 21, Тој истакна дека со ребалансот на Буџетот ќе има значително скратување на расходите во однос на непродуктивните трошоци и другите расходи

Зејтинот ќе поевтини кога ќе се отворат увозните коридори од Украина, вели Бектеши

Зејтинот ќе поевтини кога ќе се отворат увозните коридори од Украина, вели Бектеши

Зејтинот ќе поевтини кога ќе се отворат увозните коридори од Украина, вели Бектеши Ж.Н. Пред 6 секунди Зејтин / Принтксрин-Јутјуб Министерот за економија, Крешник Бектеши , денеска информира дека поевтинувањето на цените на маслото за јадење ќе се случи кога целосно ќе се отворат на увозните коридори од Украина. Според Бектеши, тоа зависи од светските

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните

Преку скратувањето на расходите со ребалансот на буџетот, Влада отвора можност за нов пакет на мерки за граѓани, изјави министерот за економија Крешник Бектеши, во вечераншото гостување во емисијата „10 минути” ТВ 21, Тој истакна дека со ребалансот на Буџетот ќе има значително скратување на расходите во однос на непродуктивните трошоци и другите расходи

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи можност за нови мерки за граѓаните

Преку скратувањето на расходите со ребалансот на буџетот, Влада отвора можност за нов пакет на мерки за граѓани, изјави министерот за економија Крешник Бектеши, во вечераншото гостување во емисијата „10 минути” ТВ 21, Тој истакна дека со ребалансот на Буџетот ќе има значително скратување на расходите во однос на непродуктивните трошоци и другите расходи

Бектеши кажува кога се очекува да се намали цената на зејтинот

Бектеши кажува кога се очекува да се намали цената на зејтинот

Министерот за економија, Крешник Бектеши во „10 минути“ на ТВ21 рече дека целосното отворање на увозните коридори во Украина ќе овозможи намалување на цената на зејтинот во земјава. „Тоа зависи од светските пазари и зависи од цените на инпутите како што се сончогледот и нерафинираното масло кои главно се увезуваат од Украина и Бугарија, но мислам дека

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи – можност за нови мерки за граѓаните

Бектеши: Скратувањето на непродуктивните расходи – можност за нови мерки за граѓаните

Преку скратувањето на расходите со ребалансот на буџетот, Влада отвора можност за нов пакет на мерки за граѓани, изјави министерот за економија Крешник Бектеши, во вечераншото гостување во емисијата „10 минути” ТВ 21, Тој истакна дека со ребалансот на Буџетот ќе има значително скратување на расходите во однос на непродуктивните трошоци и другите расходи