притисни ентер »

Мал е три сантиметри, а е најгласното суштество во океаните
Мал е три сантиметри, а е најгласното суштество во океаните

Мал е три сантиметри, а е најгласното суштество во океаните

Откриен во 2017-та година покрај источниот брег на Јапонија, морскиот полихетски црв Leocratides kimuraorum ги изненади научниците со својата гласност. Морското животно долго само околу три сантиметри е способно да репродуцира звуци и до 157 децибели. Овие црви живеат главно на длабочина од 85-170 метри и обично ги колонизираат сунѓерите од класата

Најгласно суштество во океаните е мал црв долг три сантиметри

Најгласно суштество во океаните е мал црв долг три сантиметри

Откриен во 2017 година покрај источниот брег на Јапонија, морскиот полихетски црв Leocratides kimuraorum ги изненади научниците со својата гласност. Морското животно долго само околу три сантиметри е способно да репродуцира звуци и до 157 децибели. Овие црви живеат главно на длабочина од 85-170 метри и обично ги колонизираат сунѓерите од класата Hexactinellida

Најгласно суштество во океаните е мал црв долг три сантиметри

Најгласно суштество во океаните е мал црв долг три сантиметри

Откриен во 2017 година покрај источниот брег на Јапонија, морскиот полихетски црв Leocratides kimuraorum ги изненади научниците со својата гласност. Морското животно долго само околу три сантиметри е способно да репродуцира звуци и до 157 децибели. Овие црви живеат главно на длабочина од 85-170 метри и обично ги колонизираат сунѓерите од класата Hexactinellida

Најгласно суштество во океаните е мал црв долг три сантиметри

Најгласно суштество во океаните е мал црв долг три сантиметри

Откриен во 2017 година покрај источниот брег на Јапонија, морскиот полихетски црв Leocratides kimuraorum ги изненади научниците со својата гласност. Морското животно долго само околу три сантиметри е способно да репродуцира звуци и до 157 децибели. Овие црви живеат главно на длабочина од 85-170 метри и обично ги колонизираат сунѓерите од класата Hexactinellida

Најгласното суштество во океанските води е мал црв

Најгласното суштество во океанските води е мал црв

Откриен во 2017 година покрај источниот брег на Јапонија, морскиот полихетски црв Leocratides kimuraorum ги изненади научниците со својата гласност. Морското животно долго само околу три сантиметри е способно да репродуцира звуци и до 157 децибели. Овие црви живеат главно на длабочина од 85-170 метри и обично ги колонизираат сунѓерите од класата Hexactinellida