притисни ентер »

Овие 5 знаци покажуваат дека не се движите доволно!
Овие 5 знаци покажуваат дека не се движите доволно!

Овие 5 знаци покажуваат дека не се движите доволно!

Зголемувањето на телесната тежина е очигледен знак дека не трошиме енергија што ја внесуваме во организмот со храна, но физичката неактивност се манифестира на други начини, за кои можеби не знаеме дека се поврзани со недостаток на физичка активност. Отечени очи Седечкиот начин на живот е еден од главните предизвикувачи на нашето тело да задржува вода

Пет знаци дека не се движите доволно

Пет знаци дека не се движите доволно

Редовното движење е основен предуслов за добро здравје, сите го знаеме тоа, но за жал не се придржуваме до тоа. Телото ни испраќа различни сигнали, а овие пет се сигурен показател дека нашето тело страда од премногу седење. Кога станува збор за физичка активност, повеќето луѓе мислат на слабеење и физички изглед. Зголемувањето на телесната тежина е

Сигнали кои ни ги испраќа телото, а ние само треба да ги препознаеме:Пет сигурни знаци дека не се движиме доволно

Сигнали кои ни ги испраќа телото, а ние само треба да ги препознаеме:Пет сигурни знаци дека не се движиме доволно

Редовното вежбање е основен предуслов за добро здравје, сите го знаеме тоа, но за жал не се придржуваме до тоа. Телото ни испраќа различни сигнали, а овие пет се сигурен показател дека нашето тело страда од премногу седење. Кога станува збор за физичка активност, повеќето луѓе мислат на слабеење и физички изглед. Зголемувањето на телесната тежина е

Знаци кои откриваат дека не се движите доволно

Знаци кои откриваат дека не се движите доволно

Поради модерниот начин на живот воопшто не треба да сме изненадени кога нашето тело ќе покаже знаци дека е крајно време да се грижиме за себе. Всушност, само еден поглед на сопствениот изглед може да открие дека не се движите доволно, пишува Bright Side. 1. Очите ви се натечени Седечкиот начин на живот е една од главните причини на задржување течности