притисни ентер »

Ампева: На работници им се нудат да потпиша празни листови или спогодбени откази
Ампева: На работници им се нудат да потпиша празни листови или спогодбени откази

Ампева: На работници им се нудат да потпиша празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Ампева: Работнички отишле на лекар и дознале дека се одјавени од работа

Ампева: Работнички отишле на лекар и дознале дека се одјавени од работа

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“ – Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Ампева: Работниците да не потпишуваат спогодбени откази

Ампева: Работниците да не потпишуваат спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец"-Штип. Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Ампева: Работниците да не потпишуваат празни листови или спогодбени откази

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Ампева: Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови

Ампева: Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови

Реагирано е и до Трудовиот инспекторат за работнички кои дознале дека се одјавени, откако отишле кај својот матичен лекар, кој им кажал дека немаат здравствено осигурување. Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска

Ампева со апел до работниците: Не потпишувајте никакви документи и празни листови, тоа се спогодбени откази

Ампева со апел до работниците: Не потпишувајте никакви документи и празни листови, тоа се спогодбени откази

Кристина Ампева од „Гласен текстилец упати апел до работниците и работничките од приватниот сектор да не потпишуваат никакви документи и празни листови, бидејќи, според неа, тоа се спогодбени откази. „Знам дека ви јавуваат веќе во дел од фирмите да одите и се потпишете. Тоа се спогодбени откази, отказ по ваша вина, за они да бидат чисти пред државата

На матичен лекар дознале дека добиле отказ

На матичен лекар дознале дека добиле отказ

Работниците да не потпишуваат спогодбени откази, ниту пак празни листови. Првите вакви случаи ги забележавме во странските компнаии, но и во текстилните фабрики, алармираше денеска Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец“-Штип. Таа забележува дека ваквите измами и потпишувања на спогодбени откази за работниците ќе значи дека ќе немаат никаква правна

Одјавени текстилни работнички

Одјавени текстилни работнички

Отишле на лекар и дознале дека работодавачот ги одјавил. Со вакви случаи во време на пандемија се соочуваат работниците од повеќе компании,велат од невладината Гласен текстилец. За сите случаи пријавени до нив го известиле инспекторатот, но бараат Владата итно да побара список од Агенцијата за вработување за да се види точната бројка на работници.