притисни ентер »

Недела на македонскиот филм во Приштина
Недела на македонскиот филм во Приштина

Недела на македонскиот филм во Приштина

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември. Манифестацијата ја организира државната филмска куќа „Косовафилм“, со поддршка на Министерството за култура на Косово, во соработка со Кинотека

Недела на македонски филм во Косово

Недела на македонски филм во Косово

Со проекцијата на фимот „Среќна нова ’49“ од Столе Попов вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина започнува Неделата на македонски филм. Денес на пладне, пак, на Универзитетот за уметности во Приштина, гостува македонскиот актер Мето Јовановски, чија улога на Драгослав во „Среќна нова ’49“ е една од незаборавните во неговиот богат филмски опус. На Неделата

Со „Среќна нова ’49“ почнува Неделата на македонски филм во Косово

Со „Среќна нова ’49“ почнува Неделата на македонски филм во Косово

Со проекцијата на фимот „Среќна нова ’49“ од Столе Попов вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина почнува Неделата на македонски филм. Денес на пладне, пак, на Универзитетот за уметности во Приштина гостува македонскиот актер Мето Јовановски, чија улога на Драгослав во „Среќна нова ’49“ е една од незаборавните во неговиот богат филмски опус. На Неделата

Во Приштина цела недела ќе се гледаат македонски филмови

Во Приштина цела недела ќе се гледаат македонски филмови

Со проекцијата на „Среќна Нова ’49“ на режисерот Столе Попов, вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина започнува Неделата на македонски филм, во организација на Кинотеката на Северна Македонија и Филмскиот центар „Вардар филм“. На Неделата на македонски филм, што ќе трае до 7 декември, ќе бидат прикажани и „Пред дождот“ на Милчо Манчевски, „Исцелител“ на

Недела на македонскиот филм во Приштина

Недела на македонскиот филм во Приштина

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември. Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува

Недела на македонски филм во Косово

Недела на македонски филм во Косово

Со проекцијата на фимот „Среќна нова ’49“ од Столе Попов вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина почнува Неделата на македонски филм. Денес на пладне, пак, на Универзитетот за уметности во Приштина гостува македонскиот актер Мето Јовановски, чија улога на Драгослав во „Среќна нова ’49“ е една од незаборавните во неговиот богат филмски опус. На Неделата

Недела на македонскиот филм во Приштина

Недела на македонскиот филм во Приштина

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември. Како што јави дописникот на МИА од Приштина, манифестацијата ја организира државната филмска куќа „Косовафилм“, со поддршка на Министерството

До 7 декември: Македонски филмови се прикажуваат во Приштина

До 7 декември: Македонски филмови се прикажуваат во Приштина

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во која главната улога ја толкува познатиот македонски театарски и филмски актер Мето Јовановски, а во режија на Столе Попов, во киното „Абц“ во главниот град на Косово, Приштина започна  „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември. Манифестацијата ја организира државната филмска куќа

Недела на македонски филм во Косово

Недела на македонски филм во Косово

Со проекцијата на фимот „Среќна нова ’49“ од Столе Попов вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина почнува Неделата на македонски филм. Денес на пладне, пак, на Универзитетот за уметности во Приштина гостува македонскиот актер Мето Јовановски, чија улога на Драгослав во „Среќна нова ’49“ е една од незаборавните во неговиот богат филмски опус. На Неделата

Недела на македонскиот филм во Приштина

Недела на македонскиот филм во Приштина

Со проекцијата на филмот „Среќна нова ‘49“ во режија на Столе Попов, вечерва во 20 часот во киното „Абц“ во главниот град на Косово започнува „Неделата на македонскиот филм“, која ќе трае до сабота, 7 декември. Како што јави дописникот на МИА од Приштина, манифестацијата ја организира државната филмска куќа „Косовафилм“, со поддршка на Министерството