притисни ентер »

Предавање: Потрага по Земја 2.0
Предавање: Потрага по Земја 2.0

Предавање: Потрага по Земја 2.0

По 25 години од откритието на првата планета која орбитира околу ѕвезда налик на Сонцето, на ова предавање ќе направиме преглед на техниките и технологиите кои се користат за откривање на екстрасоларни планети. Од илјадниците досега откриени екстрасоларни планети, стотина се од земјен тип. Ќе споменеме неколку примери на планети за кои податоците велат

Предавање: Потрага по Земја 2.0

Предавање: Потрага по Земја 2.0

По 25 години од откритието на првата планета која орбитира околу ѕвезда налик на Сонцето, на ова предавање ќе направиме преглед на техниките и технологиите кои се користат за откривање на екстрасоларни планети. Од илјадниците досега откриени екстрасоларни планети, стотина се од земјен тип. Ќе споменеме неколку примери на планети за кои податоците велат