притисни ентер »

Автопатот „Струма“ бил проблематичен, но тоа не било причина за автобуската несреќа
Автопатот „Струма“ бил проблематичен, но тоа не било причина за автобуската несреќа

Автопатот „Струма“ бил проблематичен, но тоа не било причина за автобуската несреќа

Патот Струма, на кој во автобуска  несреќа загинаа 45 македонски државјани, воопшто не бил предвиден како автопат. По вонредната инспекција на делницата Драгичево - Долна Дикања, каде се случи трагедијата, министерката за регионален развој Виолета Комитова рече дека зачудува тоа што ограничената брзина на возење од 90 км/час, пред неколку години е

Што покажа патната експертиза? Комитова: Лоши услови, сигнализацијата на автопатот доцни 6 месеци

Што покажа патната експертиза? Комитова: Лоши услови, сигнализацијата на автопатот доцни 6 месеци

Доцнење на сигнализацијата, нејасно зголемување на дозволената брзина на патот до 120 километри но и многу други недостатоци. Ова го покажа експертизата на автопатот Струма што беше направена по катастрофалната автобуска несреќа што се случи пред една недела во Бугарија а во која загинаа 45 патници. Министерката за регионален развој и јавни работи

Бугарски експерти: „Струма“ не ги исполнува стандардите за автопат, но причина за жртвите е пожарот

Бугарски експерти: „Струма“ не ги исполнува стандардите за автопат, но причина за жртвите е пожарот

Инспекцијата на делницата меѓу Драгичево и Горна Дикања каде што се случи автобуската трагедија во која загинаа 45 патници во автобусот на „Беса транс“ кој се запали, покажала дека пожарот е причина за жртвите, а на делницата се констатирани неколку отстапки, кои според бугарските експерти не биле главна причина за несреќата. Историјата на автопатот

Комитова: Несреќата на автобусот на Беса Транс не се случила поради голема брзина, причините за пожарот непознати

Комитова: Несреќата на автобусот на Беса Транс не се случила поради голема брзина, причините за пожарот непознати

– Овде има еден чуден настан – пожар, кој според мене е главна причина за жртвите, рече Комитова, додавајќи дека засега нема објаснување што го предизвикало пожарот. Таа на брифинг изјави дека до денеска на патот каде што се случи несреќата не се завршени постапките за експропријација. – Градежниците граделе на туѓо земјиште, изјави Комитова. Како

Комитова: Несреќата на автобусот на Беса Транс не се случила поради голема брзина, причините за пожарот непознати

Комитова: Несреќата на автобусот на Беса Транс не се случила поради голема брзина, причините за пожарот непознати

– Овде има еден чуден настан – пожар, кој според мене е главна причина за жртвите, рече Комитова, додавајќи дека засега нема објаснување што го предизвикало пожарот. Таа на брифинг изјави дека до денеска на патот каде што се случи несреќата не се завршени постапките за експропријација. – Градежниците граделе на туѓо земјиште, изјави Комитова. Како

Комитова: Несреќата на автобусот на „Беса Транс“ НЕ е поради голема брзина, причините за пожарот непознати

Комитова: Несреќата на автобусот на „Беса Транс“ НЕ е поради голема брзина, причините за пожарот непознати

Министерката за регионален развој и јавни работи на Бугарија, Виолета Комитова изјави дека причина за минатонеделната несреќа на автобусот на „Беса Транс“ не била големата брзина на движење. – Овде има еден чуден настан – пожар, кој според мене е главна причина за жртвите, рече Комитова, додавајќи дека засега нема објаснување што го предизвикало пожарот

Комитова: Несреќата на автобусот на „Беса Транс“ НЕ е поради голема брзина, причините за пожарот непознати

Комитова: Несреќата на автобусот на „Беса Транс“ НЕ е поради голема брзина, причините за пожарот непознати

Министерката за регионален развој и јавни работи на Бугарија, Виолета Комитова изјави дека причина за минатонеделната несреќа на автобусот на „Беса Транс“ не била големата брзина на движење. – Овде има еден чуден настан – пожар, кој според мене е главна причина за жртвите, рече Комитова, додавајќи дека засега нема објаснување што го предизвикало пожарот

Комитова: Несреќата на автобусот на „Беса Транс“ не се случила поради голема брзина, причините за пожарот непознати

Комитова: Несреќата на автобусот на „Беса Транс“ не се случила поради голема брзина, причините за пожарот непознати

Министерката за регионален развој и јавни работи на Бугарија, Виолета Комитова изјави дека причина за минатонеделната несреќа на автобусот на „Беса Транс“ не била големата брзина на движење. – Овде има еден чуден настан – пожар, кој според мене е главна причина за жртвите, рече Комитова, додавајќи дека засега нема објаснување што го предизвикало пожарот

Заврши увидот на магистралата “Струма“ - на патот има недостатоци, но тие не се причина за кобната несреќа

Заврши увидот на магистралата “Струма“ - на патот има недостатоци, но тие не се причина за кобната несреќа

Пожарот, а не пропустите на магистралата „Струма“ главна причина за стравичната несреќа во Бугарија, во која во автобус на „Беса транс“ животот го загубија 45 патници, информираше Министерката за регионален развој и јавни работи на Бугарија, Виолета Комитова, која  ги презентираше резултатите од увидот на делницата. Според Комитова на оваа магистала