притисни ентер »

Живојин Трајановиќ остави важен белег во македонската сценска уметност
Живојин Трајановиќ остави важен белег во македонската сценска уметност

Живојин Трајановиќ остави важен белег во македонската сценска уметност

Националната оперска и балетска куќа ја имаше честа да промовира книга и изложба посветена на човекот кој целиот свој работен век го помина придонесувајќи во процесот на поставување оперски и балетски претстави, создавајќи успешни и уникатни сценографски решенија. Таму, вчера беше промовирана книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Националната опера и балет, во соработка со Дирекцијата за култура и уметност, организира промоција на книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од Владимир Величковски, и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Живојин Трајановиќ, денеска, во 12 часот, во фоајето на НОБ. Изложбата ќе опфати идејни решенија за голем

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска  ќе ја промовира  книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Трајановиќ. Изложбата ќе опфати идејни решенија за голем број претстави,

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска ќе ја промовира книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Трајановиќ. Изложбата ќе опфати идејни решенија за голем број претстави,

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска ќе ја промовира книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Трајановиќ. Изложбата ќе опфати идејни решенија за голем број претстави,

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска  ќе ја промовира  книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Трајановиќ. Скопје, 13 февруари 2020 (МИА) – Националната опера

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

Книга и изложба за сценографот Живојин Трајановиќ

– Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска  ќе ја промовира  книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, а во фоајето ќе отвори и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Трајановиќ. Изложбата ќе опфати идејни решенија за голем број

Промоција на книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“

Промоција на книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“

Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност орханизира промоција на книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, и изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Живојин Трајановиќ на 13.02.2020 во 12 часот во фоајето на Националната опера и балет. Изложбата

Во НОБ: Промоција на книга и изложба на Живојин Трајановиќ

Во НОБ: Промоција на книга и изложба на Живојин Трајановиќ

Во фоајето на Националната опера и балет, на 13 февруари во 12 часот ќе се одржи промоцијата на книгата „Сценографското дело на Живојин Трајановиќ“ од проф. д-р Владимир Величковски, која ќе биде проследена со изложба од уметничкото творештво на академскиот сликар-сценограф Живојин Трајановиќ. Изложбата ќе опфати идејни решенија за голем број претстави,