притисни ентер »

Николоски: Политичари и граѓани се следат и преку смарт-телевизорите
Николоски: Политичари и граѓани се следат и преку смарт-телевизорите

Николоски: Политичари и граѓани се следат и преку смарт-телевизорите

Кај нас во ВМРО-ДПМНЕ постои сериозно сомневање дека сме под континуирано физичко следење како опозициски политичари, кое се прави нелегално од одредени структури во безбедносниот сектор во државата, изјави денеска во Собранието пратеникот и потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски, кој е член од собраниската Комисија за надзор над работата

Николоски: ВМРО-ДПМНЕ не доби кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија нелегално не се следат

Николоски: ВМРО-ДПМНЕ не доби кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија нелегално не се следат

Денес како што знаете се одржа Комисија за надзор на работата на Агенцијата за национална безбедност и Агенцијата за разузнавање со една исклучително интересна тема. Имено Комисијата побара извештаи од страна на 4 институции, тоа е Министерството за внатрешни работи, Агенцијата за национална безбедност, Агенцијата за разузнавање и военото разузнавање

ВМРО-ДПМНЕ се сомнева дека нелегално се следени од безбедносни структури

ВМРО-ДПМНЕ се сомнева дека нелегално се следени од безбедносни структури

ВМРО-ДПМНЕ има сериозно сомневање дека се „под континуирано физичко следење како опозициски политичари“ и дека тоа „најверојатно се прави нелегално од страна на одредени структури во безбедносниот сектор во државата“, изјави на 18 септември, Александар Николоски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ и член на собраниската Комисија за надзор над работата на Агенцијата

Николоски: Не добивме кредибилен демант дека во земјава не се следат граѓани со малициозен софтвер

Николоски: Не добивме кредибилен демант дека во земјава не се следат граѓани со малициозен софтвер

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ ова го изјави по денешната седница на собраниската Комисија за надзор на работата на Агенцијата за национална безбедност (АНБ) и на Агенцијата за разузнавање (АР), која поради класифицираноста на информациите беше затворена за јавност. На неа Комисијата ги разгледуваше извештатите на четири институции – Министерството за внатрешни

Николоски: ВМРО-ДПМНЕ не доби кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија нелегално не се следат

Николоски: ВМРО-ДПМНЕ не доби кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија нелегално не се следат

Денес како што знаете се одржа Комисија за надзор на работата на Агенцијата за национална безбедност и Агенцијата за разузнавање со една исклучително интересна тема. Имено, Комисијата побара извештаи од страна на 4 институции, тоа е Министерството за внатрешни работи, Агенцијата за национална безбедност, Агенцијата за разузнавање и военото разузнавање

Николоски: ВМРО-ДПМНЕ не доби кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија нелегално не се следат

Николоски: ВМРО-ДПМНЕ не доби кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија нелегално не се следат

Денес како што знаете се одржа Комисија за надзор на работата на Агенцијата за национална безбедност и Агенцијата за разузнавање со една исклучително интересна тема. Имено, Комисијата побара извештаи од страна на 4 институции, тоа е Министерството за внатрешни работи, Агенцијата за национална безбедност, Агенцијата за разузнавање и военото разузнавање

Николоски: Не добивме кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија не се следат

Николоски: Не добивме кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија не се следат

Денес се одржа Комисија за надзор на работата на Агенцијата за национална безбедност и Агенцијата за разузнавање со една исклучително интересна тема. Имено Комисијата побара извештаи од страна на 4 институции, тоа е Министерството за внатрешни работи, Агенцијата за национална безбедност, Агенцијата за разузнавање и военото разузнавање, во однос на

Николоски: Не добивме кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија не се следат

Николоски: Не добивме кредибилен демант од власта дека граѓаните во Македонија не се следат

Денес се одржа Комисија за надзор на работата на Агенцијата за национална безбедност и Агенцијата за разузнавање со една исклучително интересна тема. Имено Комисијата побара извештаи од страна на 4 институции, тоа е Министерството за внатрешни работи, Агенцијата за национална безбедност, Агенцијата за разузнавање и военото разузнавање, во однос на

Николоски: Не добивме кредибилен демант дека во земјава не се следат граѓани со малициозен софтвер

Николоски: Не добивме кредибилен демант дека во земјава не се следат граѓани со малициозен софтвер

Пратеникот и потпретседател на на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, вели дека не добиле кредибилен демант од власта дека во земјава се случува следење на граѓаните со т.н. малициозен софтвер, како и за тоа дали во С. Македонија се произведува софтвер со кој нелегално можат да се следат комуникациите. Николоски изјавата ја даде по денешната седница