притисни ентер »

Прилепчани дома за Стара Нова година, помал е интересот за пречек во угостителските објекти
Прилепчани дома за Стара Нова година, помал е интересот за пречек во угостителските објекти

Прилепчани дома за Стара Нова година, помал е интересот за пречек во угостителските објекти

Главно дома, со друштво и во расположение со најблиските, прилечани ќе ја пречекаат Стара Нова година. Велат, јануари е со празници, го истоштува домашниот буџет, често непотребно се претерува со трошоците, но традицијата мора да се одржува. Особено што прилепчани имаат посебна традиција, за Василица да се заврти мазникот и да се побара среќната паричка