притисни ентер »

IN MEMORIAM: Почина македонскиот архитект Јован Стефановски – Жан
IN MEMORIAM: Почина македонскиот архитект Јован Стефановски – Жан

IN MEMORIAM: Почина македонскиот архитект Јован Стефановски – Жан

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. За неговата исклучителна работа говорат и многубројните награди кои ги има добиено во Македонија,

IN MEMORIAM: Почина македонскиот архитект Јован Стефановски – Жан

IN MEMORIAM: Почина македонскиот архитект Јован Стефановски – Жан

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. За неговата исклучителна работа говорат и многубројните награди кои ги има добиено во Македонија,

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски – Жан

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски – Жан

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. За неговата исклучителна работа говорат и многубројните награди кои ги има добиено во Македонија,

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски- Жан

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски- Жан

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан, објави Нова Македонија. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. За неговата исклучителна работа говорат и многубројните награди кои

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски-Жан

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски-Жан

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски–Жан, објави Нова Македонија. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. За неговата исклучителна работа говорат и многубројните награди кои ги

Почина македонскиот архитект Јован Стефановски – Жан

Почина македонскиот архитект Јован Стефановски – Жан

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. А рхитектот Јован Стефановски Жан е роден во Скопје 1948 година, дипломирал на Архитектонско-градежниот

Тажна вест: Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски – Жан

Тажна вест: Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски – Жан

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. За неговата исклучителна работа говорат и многубројните награди кои ги има добиено во Македонија,

ТАЖНА ВЕСТ: Почина архитектот кој е автор на Милениумскиот крст

ТАЖНА ВЕСТ: Почина архитектот кој е автор на Милениумскиот крст

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. За неговата исклучителна работа говорат и многубројните награди кои ги има добиено во Македонија,

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски- Жан

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски- Жан

Почина познатиот македонски архитект Јован Стефановски- Жан Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан, објави Нова Македонија. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот. За неговата

Почина архитектот Јован Стефановски Жан

Почина архитектот Јован Стефановски Жан

Почина архитектот Јован Стефановски Жан. Роден во Скопје 1948 година, дипломирал на Архитектонско-градежниот факултет во Скопје (1973). Во својот работен век се занимава со архитектонско проектирање. Реализирал повеќе објекти од општествен, трговски и угостителски карактер. Посебно внимание посветил на станбената архитектура. Работеше во повеќе проектантски