притисни ентер »

Ова се најдобрите компании од СКСЗМ: „Вардар Доломит“, „Алма-М“, „Киппер“, „Нептун“ и „Даути“ во првите пет од ТОП 100 компании
Ова се најдобрите компании од СКСЗМ: „Вардар Доломит“, „Алма-М“, „Киппер“, „Нептун“ и „Даути“ во првите пет од ТОП 100 компании

Ова се најдобрите компании од СКСЗМ: „Вардар Доломит“, „Алма-М“, „Киппер“, „Нептун“ и „Даути“ во првите пет од ТОП 100 компании

Стопанската Комора на Северозападна Македонија (СКСЗМ) денеска ги додели наградите за ТОП 100 најголеми, најмоќни и најуспешни компании за 2019 година. Станува збор за награди што Комората ги доделува деветта година по ред. Од анализирани 24.000 компании, селекцијата на најуспешните компании е направена во пет категории: според годишен обрт, нето-добивка,

Компанијата Гајрет од Лабуништа добитник на признание за најбрзо растечка компанија

Компанијата Гајрет од Лабуништа добитник на признание за најбрзо растечка компанија

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија денеска ги објави ТОП 100 најуспешните компании во Македонија. Овој настан е претворен во традиција и се реализира по деветти пат и го прави изборот на најуспешните компании во 2018 година кои имаат постигнато успех врз основа на пет клучни индикатори, како што се: годишнио приход, нето-добивката, бројот

Прогласени „Топ 100“ најуспешни компании, Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц во првите пет

Прогласени „Топ 100“ најуспешни компании, Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц во првите пет

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби струшката компанија Гајрет, УНИКА е најдобра компанија водена од жена,

Избрани „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Избрани „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Членките на комората лани оствариле годишен обрт од околу 763 милиони евра и вработувале 8.752 лица или за 590 повеќе од претходната година. Во 2018 година оствариле нето профит од 57 милиони евра, односно осум милиони повеќе од 2017 година, и инвестирале 42 милиони евра или за 22 милиона евра повеќе од претходната година. Варадар Доломит е најуспешна

Прогласени „Топ 100" најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Прогласени „Топ 100" најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби струшката компанија Гајрет, УНИКА е најдобра компанија водена од жена, а Слајс е фирма со најголемо и најдобро проширување на глобалниот пазар. -По деветти пат ги наградуваме најголемите, најсилните и најуспешните компании

Прогласени „Топ 100″ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Прогласени „Топ 100″ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100″ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Компанијата „Варадар Доломит“ е прогласена за најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ), додека пак меѓу најдобрите пет влегоа и компаниите Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. „По деветти пат ги наградуваме најголемите, најсилните и најуспешните компании.

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби струшката компанија Гајрет, УНИКА е најдобра компанија водена од жена,

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

ССК не очекува да се постигне раст од 3,5 проценти

Се што беше планирано за 2020 година ќе биде во фаза на застој поради предвремените парламентарни избори, оцени денеска претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) Данела Арсовска. -Вчера Народната банка го проектира растот на 3,5 проценти, нешто што не знаеме колку е остварливо до крајот на годината, земајќи  предвид дека веќе