притисни ентер »

Скари и гитари
Скари и гитари

Скари и гитари

Ви пренесуваме дел од колумната на Горан Михајловски за СДК: Кај нас, полицијата не казнува затоа што министерот за внатрешни работи Наќе Чулев не сака да ги казнува граѓаните. Вели дека некои останале без работа и немаат пари да платат казна, а и биле во лоша психичка состојба поради ограниченото движење. Значи, тие што го кршат полицискиот час и

По 5 проценти од секоја казна нека оди во фонд за награди на полицајците

По 5 проценти од секоја казна нека оди во фонд за награди на полицајците

Кај нас, полицијата не казнува затоа што министерот за внатрешни работи Наќе Чулев не сака да ги казнува граѓаните. Вели дека некои останале без работа и немаат пари да платат казна, а и биле во лоша психичка состојба поради ограниченото движење. Значи, тие што го кршат полицискиот час и што не ги почитуваат мерките за заштита се психички растроени

Скари и гитари

Скари и гитари

1 „Нема никој посилен од  државата, ни функционер, ни верски лидер, ни институција“, изјави премиерот Оливер Спасовски на прашање дали има притисок врз Владата околу полицискиот час за празниците Рамазан бајрам и Свети Кирил и Методиј заради заштита од кронавирусот. И така е. Во теорија, нема никој посилен од државата. Ама во праксата, истиот премиер