притисни ентер »

Гастрономска магија во Охрид
Гастрономска магија во Охрид

Гастрономска магија во Охрид

Министерството за култура годинава финансиски го помогна одржувањето на Меѓународната манифестација „Гастромак 2019“, која се одржа од 10 до 14 октомври во Охрид. Преку манифестацијата на која учествуваа 300 гости од 30 држави, Македонија пред учесниците и натпреварувачите од другите земји ја претстави својата кујна, традиција, култура и обичаи. Манифестацијата