притисни ентер »

СЗО го промени мислењето и препорача да се носи маска на јавни места
СЗО го промени мислењето и препорача да се носи маска на јавни места

СЗО го промени мислењето и препорача да се носи маска на јавни места

Светската здравствена организација го промени своето мислење за заштитните маски и кажа дека тие би требало да се носат во јавност за да се спречи ширењето на коронавирусот. Според СЗО, новите информации покажале дека маските можат да обезбедат одбрана од потенцијално заразни ситни капки. Некои земји веќе препорачаа или воведоа задолжително носење

СЗО го промени ставот: Заштитните маски да се носат и на јавни места

СЗО го промени ставот: Заштитните маски да се носат и на јавни места

Светската здравствена организација (СЗО) им препорача на владите да го поттикнат населението да носи маски на јавните места каде што постои ризик од трансмисија на коронавирусот. Ажурираните препораки следуваат по резултатите од студиите спроведени во последните неколку недели. Со оглед на податоците, СЗО им советува на владите да ја охрабрат јавноста

Препорака наместо скептицизам: СЗО ја промени позицијата за заштитна маска

Препорака наместо скептицизам: СЗО ја промени позицијата за заштитна маска

Светската здравствена организација (СЗО) им препорача на владите да го поттикнат населението да носи маски на јавните места каде што постои ризик од трансмисија на коронавирусот. Ажурираните препораки следуваат по резултатите од студиите спроведени во последните неколку недели, пренесува „Дојче Веле“ . „Со оглед на податоците, СЗО им советува на владите

СЗО го промени своето мислење за заштитните маски

СЗО го промени своето мислење за заштитните маски

Светската здравствена организација го промени своето мислење за заштитните маски и кажа дека тие би требало да се носат во јавност за да се спречи ширењето на коронавирусот. Според СЗО, новите информации покажале дека маските можат да обезбедат одбрана од потенцијално заразни ситни капки. Некои земји веќе препорачаа или воведоа задолжително носење

СЗО ја промени позицијата, сега препорачуваат носење маски на јавни места

СЗО ја промени позицијата, сега препорачуваат носење маски на јавни места

Светската здравствена организација (СЗО) ги прошири своите препораки за користење маски за време на пандемијата со коронавирусот и сега препорачуваат дека на места каде вирусот може да се шири меѓу луѓето треба да се носат маски кога социјалната дистанца не е возможна, како во јавен транспорт или продавници. Генералниот директор на СЗО, Тедрос Аданом

СЗО: Секој треба да носи маска на јавен простор

СЗО: Секој треба да носи маска на јавен простор

Светската здравствена организација ги ажурираше своите насоки во борбата против Ковид-19 и сега препорачува дека секој треба да носи маска за лице на јавен простор „каде постои ризикот од пренесување“. СЗО ги прошири своите упатства за да им препорача на владите од сите да бараат да носат маски за лице на јавни места каде постои ризик од пренесување

Нови насоки од СЗО за носење маска надвор

Нови насоки од СЗО за носење маска надвор

Објавени се нови насоки од Светската здравствена организација во борбата против Ковид-19 и сега препорачува дека секој треба да носи маска за лице на јавен простор „каде постои ризикот од пренесување“. СЗО ги прошири своите упатства за да им препорача на владите од сите да бараат да носат маски за лице на јавни места каде постои ризик од пренесување

СЗО ГИ СМЕНИ НАСОКИТЕ: Секој треба да носи маска во продавница, во јавен превоз или на било кое место каде не може да се држи до препорачаното растојание

СЗО ГИ СМЕНИ НАСОКИТЕ: Секој треба да носи маска во продавница, во јавен превоз или на било кое место каде не може да се држи до препорачаното растојание

СЗО нагласува дека маските се само една во низата алатки кои можат да го намалат ризикот од трансмисија, но не треба да пружаат лажно чувство на безбедност. С ветската здравствена организација (СЗО) вчера ги ажурираше своите насоки и препорача владите да го поттикнат населението на носат маски на јавни места каде постои ризик за трансмисија на коронавирусот

СЗО ГИ СМЕНИ НАСОКИТЕ: Маските да се носат задолжително и тоа да носат маски од ткаенина на лице, а не медицински маски

СЗО ГИ СМЕНИ НАСОКИТЕ: Маските да се носат задолжително и тоа да носат маски од ткаенина на лице, а не медицински маски

Светската здравствена организација ги ажурираше упатствата за да им препорача на владите за да ги поттикнат сите луѓе да носат заштитни маски на јавни места, бидејќи секаде постои ризик од пренесување на коронавирусот, а со маските би можело да се помогне во намалувањето на ширењето на оваа болест. Во своето ново соопштение, поттикнато од доказите

СЗО: Секој треба да носи маска на јавен простор

СЗО: Секој треба да носи маска на јавен простор

Светската здравствена организација ги ажурираше своите насоки во борбата против ковид-19 и сега препорачува дека секој треба да носи маска за лице на јавен простор „каде постои ризикот од пренесување“. СЗО ги прошири своите упатства за да им препорача на владите од сите да бараат да носат маски за лице на јавни места каде постои ризик од пренесување