притисни ентер »

Stellantis очекува моделите со согорување да потраат до 2050
Stellantis очекува моделите со согорување да потраат до 2050

Stellantis очекува моделите со согорување да потраат до 2050

Stellantis откри дека 24 од неговите фамилии на мотори моментално достапни во Европа можат да работат на синтетички горива без модификација Stellantis очекува многу од неговите возила со погон на согорување сè уште да бидат на патиштата до 2050 година и како такви, бара начини да ја зголеми нивната долговечност. Сите нови автомобили што ги продава