притисни ентер »

Општина Аеродром избра проект за општинска зграда, ќе се гради во наредните три години
Општина Аеродром избра проект за општинска зграда, ќе се гради во наредните три години

Општина Аеродром избра проект за општинска зграда, ќе се гради во наредните три години

Општина Аеродром почнува со постапката за изградба на општинската зграда. Откако на јавен конкурс беше избрано идејното решение за изгледот на објектот, Советот на Општина Аеродром на последната седница ја усвои тригодишната развојна програма со која се предвидени и обезбедени средства. Согласно со предвидениот план, во најкус можен рок ќе биде објавена

Требаше до лани да е готова, ама допрва ќе се распишува тендер за главен проект за општинската зграда во Аеродром

Требаше до лани да е готова, ама допрва ќе се распишува тендер за главен проект за општинската зграда во Аеродром

Аеродромци добија уште една најава за новата општинска зграда. Овој пат најавата е дека „наскоро ќе биде распишан тендер за главен проект на објектот“, иако административниот објект како сервис на граѓаните требаше да биде готов уште лани. Така, конкретно вети градоначалникот уште во програмата со која се бореше за актуелната позиција. Последна информација

Општина Аеродром усвои тригодишна развојна програма

Општина Аеродром усвои тригодишна развојна програма

Советот на Општина Аеродром на последната седница ја усвои тригодишната развојна програма со која се предвидени и обезбедени средства, а исто така и е утврдена и динамиката за изградба на административната зграда на општината. Согласно со предвидениот план, во најкус можен рок ќе биде објавена јавна набавка за изработка на главен проект за административната

Усвоена тригодишната развојна програма на Општина Аеродром

Усвоена тригодишната развојна програма на Општина Аеродром

Советот на Општина Аеродром на последната седница ја усвои тригодишната развојна програма со која се предвидени и обезбедени средства, а исто така и е утврдена и динамиката за изградба на административната зграда на општината. Согласно со предвидениот план, во најкус можен рок ќе биде објавена јавна набавка за изработка на главен проект за административната

Усвоена тригодишната развојна програма на Општина Аеродром

Усвоена тригодишната развојна програма на Општина Аеродром

Советот на Општина Аеродром на последната седница ја усвои тригодишната развојна програма со која се предвидени и обезбедени средства, а исто така и е утврдена и динамиката за изградба на административната зграда на општината. Согласно со предвидениот план, во најкус можен рок ќе биде објавена јавна набавка за изработка на главен проект за административната

Аеродром наскоро ќе распише тендер за главен проект за објектот

Аеродром наскоро ќе распише тендер за главен проект за објектот

Општина Аеродром ја усвои тригодишната развојна програма, а е утврдена и динамиката за изградба на административната зграда. Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, најавува дека набрзо ќе биде објавена јавна набавка за изработка на главен проект за зградата, по што ќе следува и избор на изведувач на градбата. За почетните активности во

Привршува изградбата на ООУ „Димитар Миладинов“

Привршува изградбата на ООУ „Димитар Миладинов“

Градежните работи на новиот објект на училиштето „Димитар Миладинов“ се одвиваат според предвидената динамика и се во завршна фаза. Ова е констатирано по извршениот увид од страна на градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин и  претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска. -Привршува изградбата на новиот објект, кој е од