притисни ентер »

Непал од есен повторно ќе дозволи качување на Монт Еверест
Непал од есен повторно ќе дозволи качување на Монт Еверест

Непал од есен повторно ќе дозволи качување на Монт Еверест

Непал објави дека од есен повторно ќе ги отвори Хималаите, вклучувајќи го и Монт Еверест, за да ја поттикне економијата во земјата која во голем дел зависи од туризмот. Непал, каде што се наоѓаат осум од 1-те. највисоки планини на светот, ги забрани искачувањата во март за да се спречи ширењето на коронавирусот. Во земјата досега се … Continue reading

Непал од есен повторно ќе дозволи качување на Монт Еверест

Непал од есен повторно ќе дозволи качување на Монт Еверест

Непал објави дека од есен повторно ќе ги отвори Хималајските планини, вклучувајќи го и Монт Еверест, за да ја поттикне економијата во земјата која во голем дел зависи од туризмот. Непал, каде што се наоѓаат осум од 14. највисоки планини на светот, ги забрани искачувањата во март за да се спречи ширењето на коронавирусот. Во земјата досега се заразиле

Непал од есен Повторно ќе ги дозволи искачувањата на Монт Еверест

Непал од есен Повторно ќе ги дозволи искачувањата на Монт Еверест

Непал објави дека ќе ги отвори Хималајските планини, вклучувајќи го и Монт Еверест, за планинари оваа есенска сезона, со цел да ја поттикне економијата која доста зависи од туризмот. Дом на осум од 14-те највисоки планини на светот, Непал ги забрани искачувањата во март за да се спречи ширењето на коронавирусот, од кој досега се заразиле речиси 20