притисни ентер »

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола
Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

Нов апарат кој служи за функционални испитувања на бубрезите, тироидната жлезда, венската циркулација и испитувања на малигните заболувања е ставен во функција во Клиничката болница во Битола. Тоа е таканаречена спек камера, која со донација преку проектот на Меѓународната агенција за атомска енергија од Виена, првпат ја добива болницата во Битола

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

Нов апарат кој служи за функционални испитувања на бубрезите, тироидната жлезда, венската циркулација и испитувања на малигните заболувања е ставен во функција во Клиничката болница во Битола. Тоа е таканаречена спек камера, која со донација преку проектот на Меѓународната агенција за атомска енергија од Виена, првпат ја добива болницата во Битола

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања во болницата во Битола

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања во болницата во Битола

Нов апарат кој служи за функционални испитувања на бубрезите, тироидната жлезда, венската циркулација и испитувања на малигните заболувања е ставен во функција во Клиничката болница во Битола. Тоа е таканаречена спек камера, која со донација преку проектот на Меѓународната агенција за атомска енергија од Виена, првпат ја добива болницата во Битола

Филипче: Ставен во функција нов апарат во битолската болница

Филипче: Ставен во функција нов апарат во битолската болница

Нов апарат кој служи за функционални испитувања на бубрезите, тироидната жлезда, венската циркулација и испитувања на малигните заболувања е ставен во функција во Клиничката болница во Битола. Тоа е таканаречена спек камера, која со донација преку проектот на Меѓународната агенција за атомска енергија од Виена, првпат ја добива болницата во Битола

МЗ: Во Клиничката болница во Битола ставен во употреба нов апарат SPECT-CT гама камера

МЗ: Во Клиничката болница во Битола ставен во употреба нов апарат SPECT-CT гама камера

Министерот за здравство д-р Венко Филипче денеска ја посети Клиничката болница во Битола. Во рамки на проектот „ Меѓународна агенција за атомска енергија од Виена“, беше дониран нов апарат кој ќе служи за функционални испитувања на тироидната жлезда, бубрезите, венската циркулација и малигните заболувања. Со употребата на овој апарат се нуди дополнителен

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

Нов апарат кој служи за функционални испитувања на бубрезите, тироидната жлезда, венската циркулација и испитувања на малигните заболувања е ставен во функција во Клиничката болница во Битола. Тоа е таканаречена спек камера, која со донација преку проектот на Меѓународната агенција за атомска енергија од Виена, првпат ја добива болницата во Битола

Битолчани не треба веќе да патуваат во Скопје за испитување на бубрезите, тироидната жлезда, венска циркулација и малигните заболувања

Битолчани не треба веќе да патуваат во Скопје за испитување на бубрезите, тироидната жлезда, венска циркулација и малигните заболувања

Денес во Клиничката болница во Битола беше промовирана новата Спект гама камера наменета за испитување на функцијата на бубрезите, тироидната жлезда, венска циркулација и на малигните заболувања, па пациентите веќе нема за вакви испитувања нема да патуваат во Скопје. Министерот за здравство Венко Филипче денеска ја посети Клиничката болница во Битола

ФОТО | Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

ФОТО | Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола

ФОТО | Апарат за испитувања на бубрези, тироидна жлезда, венска циркулација и малигни заболувања ставен во функција во болницата во Битола К. С. Пред 4 минути Фото: Facebook/Венко Филипче Нов апарат кој служи за функционални испитувања на бубрезите, тироидната жлезда, венската циркулација и испитувања на малигните заболувања е ставен во функција во

МЗ: Во Клиничката болница во Битола ставен во употреба нов апарат SPECT-CT гама камера

МЗ: Во Клиничката болница во Битола ставен во употреба нов апарат SPECT-CT гама камера

Министерот за здравство д-р Венко Филипче денеска ја посети Клиничката болница во Битола. Во рамки на проектот „ Меѓународна агенција за атомска енергија од Виена“, беше дониран нов апарат кој ќе служи за функционални испитувања на тироидната жлезда, бубрезите, венската циркулација и малигните заболувања. Со употребата на овој апарат се нуди дополнителен