притисни ентер »

Одобрена финансиска поддршка за намалување на последиците од пандемијата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино
Одобрена финансиска поддршка за намалување на последиците од пандемијата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Одобрена финансиска поддршка за намалување на последиците од пандемијата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Владата го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка за намалување на последиците предизвикани од пандемијата врз производството и откупот на земјоделски производи. Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение се уредуваат условите, корисниците, висината како и постапката за доделување

Одобрена финансиска поддршка за намалување на последиците од пандемијата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Одобрена финансиска поддршка за намалување на последиците од пандемијата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Владата го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка за намалување на последиците предизвикани од пандемијата врз производството и откупот на земјоделски производи. Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение се уредуваат условите, корисниците, висината како и постапката за доделување

За намалување на последиците од пандемијата во земјоделството, Влада усвои законски измени

За намалување на последиците од пандемијата во земјоделството, Влада усвои законски измени

Владата на денешната редовна седница го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка врз производството и откупот на земјоделски производи. Владата на денешната редовна седница го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка врз производството и откупот на земјоделски производи. Како што информираат од Владата, нa предлог на

Финансиска поддршка за намалување на последиците од корона-кризата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Финансиска поддршка за намалување на последиците од корона-кризата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 122-ра седница го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка за намалување на последиците предизвикани од пандемијата со КОВИД-19 врз производството и откупот на земјоделски производи. Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение

Финансиска поддршка за производителите на јаболка, оризова арпа и лозарите

Финансиска поддршка за производителите на јаболка, оризова арпа и лозарите

Фото: Б. Грданоски Владата на денешната редовна седница го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка врз производството и откупот на земјоделски производи. Како што информираат од Владата, нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение се уредуваат условите, корисниците, висината како

Владата одобри финансиска поддршка за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Владата одобри финансиска поддршка за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение се уредуваат условите, корисниците, висината како и постапката за доделување на финансиска поддршка за намалување на последиците врз производството, откупот на јаболко и ориз предизвикани од пандемијата. Финансиската поддршка за намалување на последиците

Влада: 30 денари од вакциниран пациент за матичните лекари со 70% вакцинирани пациенти

Влада: 30 денари од вакциниран пациент за матичните лекари со 70% вакцинирани пациенти

Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение се уредуваат условите, корисниците, висината како и постапката за доделување на финансиска поддршка за намалување на последиците врз производството, откупот на јаболко и ориз предизвикани од пандемијата. Финансиската поддршка за намалување на последиците

Одобрена финансиска поддршка за намалување на последиците од пандемијата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Одобрена финансиска поддршка за намалување на последиците од пандемијата за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино

Владата го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка за намалување на последиците предизвикани од пандемијата врз производството и откупот на земјоделски производи. Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение се уредуваат условите, корисниците, висината како и постапката за доделување

30 денари по пациент за матичните кои имаат 70% вакцинирани пациенти

30 денари по пациент за матичните кои имаат 70% вакцинирани пациенти

Во насока на стимулација на интересот за вакцинација за заштита од КОВИД-19 и за спречување на ширењето на пандемијата, Владата денеска донесе одлука за еднократна финансиска награда во висина од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70% со вакцинација на своите пациенти од вкупниот број запишани кај нив. Владата

Одобрена финансиска помош за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино за намалување на последиците од пандемијата

Одобрена финансиска помош за производителите на јаболко, ориз, грозје и вино за намалување на последиците од пандемијата

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 122-ра седница го утврди текстот на Предлог-законот за финансиска поддршка за намалување на последиците предизвикани од пандемијата со КОВИД-19 врз производството и откупот на земјоделски производи. Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со ова законско решение