притисни ентер »

Северна: проект на европскиот фашизам (3)
Северна: проект на европскиот фашизам (3)

Северна: проект на европскиот фашизам (3)

ЕФТИМ КЛЕТНИКОВ Тоа е тоа, драг читателу. На Грција античкиот македонски културно-цивилизациски имот, а на Бугарите, како и Грците лакоми за туѓото, целиот средновековен, од Кирил и Методиј, Климент, Наум и Самуил па натаму сè до преродбенскиот XIX и првата половина на XX век, до АСНОМ, со што и Европа заедно со Бугарите (оти тоа го откри преспанскиот