притисни ентер »

Нова инфраструктура на Водно: Ама да не остане вечна најава како Законот за планината?
Нова инфраструктура на Водно: Ама да не остане вечна најава како Законот за планината?

Нова инфраструктура на Водно: Ама да не остане вечна најава како Законот за планината?

Градоначалникот на Скопје соопшти дека само од зонското паркиралиште на Водно до сега се наплатени околу 90 илјади евра, па најави дека овие пари ќе ги вложеле како општина за подобрување на инфраструктурата на Водно. Заедно со чешкиот амбасадор во земјава го најавија проектот за мапирање на планините во Скопје. На Водно се поставени 42 патокази и

Се поставуваат патоказни и инфотабли на Водно и на Скопска Црна Гора

Се поставуваат патоказни и инфотабли на Водно и на Скопска Црна Гора

На планинарските патеки на Водно и на Скопска Црна Гора се поставуваат патоказни и инфотабли кои ќе овозможат полесно и побезбедно движење во природа, како дел од пилот-проектот за маркирање на планинарски и велосипедски патеки низ Скопје. На прес-конференцијата што се одржа вчера на Средно Водно деталите за проектот ги изнесоа градоначалникот Петре

Од паркингот на Водно во касата на Град Скопје за три години влегле 90.000 евра

Од паркингот на Водно во касата на Град Скопје за три години влегле 90.000 евра

За три години откако Град Скопје почна со организираното паркирање на Водно, собрани се 90.000 евра од наплатата на паркирањето, изјави градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов. Тој најави дека тие средства ќе бидат вложени за подобрување на инфраструктурата на планината. Шилегов денеска на Водно го промовира проектот за поставување патоказни

Од паркингот на Водно, во касата на Град Скопје за три години влегле 90.000 евра

Од паркингот на Водно, во касата на Град Скопје за три години влегле 90.000 евра

За три години откако Градот Скопје почна со организираното паркирање на Водно собрани се 90.000 евра од наплатата на паркирањето, изјави градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов. Тој најави дека тие средства ќе бидат вложени за подобрување на инфраструктурата на планината. Шилегов денеска на Водно го промовира проектот за поставување на патоказни

На планинарските патеки на Водно и Скопска Црна Гора се поставија патокази и инфотабли

На планинарските патеки на Водно и Скопска Црна Гора се поставија патокази и инфотабли

Како дел од пилот-проектот за маркирање на планинарски и велосипедски патеки низ Скопје, на планинските патеки на Водно и Скопска Црна Гора се поставија патокази и инфотабли, што ќе овозможат полесно и побезбедно движење во природата. На денешната прес-конференција, што се одржа на Средно Водно  Петре Шилегов и амбасадорот на Република Чешка во РСМ,

Од паркингот на Водно, во касата на Град Скопје за три години влегле 90.000 евра

Од паркингот на Водно, во касата на Град Скопје за три години влегле 90.000 евра

За три години откако Градот Скопје почна со организираното паркирање на Водно собрани се 90.000 евра од наплатата на паркирањето, изјави градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов. Тој најави дека тие средства ќе бидат вложени за подобрување на инфраструктурата на планината. Шилегов денеска на Водно го промовира проектот за поставување на патоказни

Од паркирањето на Водно собрани 90.000 евра, Шилегов вели ќе се вложат за подобрување на инфраструктура

Од паркирањето на Водно собрани 90.000 евра, Шилегов вели ќе се вложат за подобрување на инфраструктура

Околу 90.000 евра се наплатени досега од зонското паркиралиште на Водно. Со цел да се спречи паркирањето на возила низ планината и да се дeстимулираат граѓаните да одат со возила на планината, Град Скопје пред две години воведе зонско паркирање на паркингот на Средно Водно. Првиот час паркирањето чини 100 денари, а секој нареден 50. Градоначалникот

Патокази и мапи на Водно и на Скопска Црна Гора: Повеќе луѓе ќе дојдат да ја запознаат оваа убава земја

Патокази и мапи на Водно и на Скопска Црна Гора: Повеќе луѓе ќе дојдат да ја запознаат оваа убава земја

На планинарските патеки на Водно и на Скопска Црна Гора се поставуваат патоказни и инфотабли кои ќе овозможат полесно и побезбедно движење во природа, како дел од пилот-проектот за маркирање на планинарски и велосипедски патеки низ Скопје. На прес-конференцијата што се одржа денеска на Средно Водно деталите за проектот ги изнесоа градоначалникот Петре

Од паркингот на Водно, во касата на Град Скопје за три години влегле 90.000 евра

Од паркингот на Водно, во касата на Град Скопје за три години влегле 90.000 евра

За три години откако Градот Скопје почна со организираното паркирање на Водно собрани се 90.000 евра од наплатата на паркирањето, изјави градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов. Тој најави дека тие средства ќе бидат вложени за подобрување на инфраструктурата на планината. Шилегов денеска на Водно го промовира проектот за поставување на патоказни