притисни ентер »

На ручек врз остатоците од Римската империја
На ручек врз остатоците од Римската империја

На ручек врз остатоците од Римската империја

Благодарение на нашиот домаќин Диме Темков, кој секогаш ни ги открива скриените богатства на Словенија, се најдовме на Ад Пирум - римска тврдина во која е сместена гостилницата Стара пошта. Дотаму стасавме возејќи се по повеќе од две илјади години стариот пат што ги водел Римјаните кон Емона. А во некогашната пошта не чекаше највкусниот ручек – гулаш