притисни ентер »

Зошто треба да ги (за)сакаме праските?
Зошто треба да ги (за)сакаме праските?

Зошто треба да ги (за)сакаме праските?

Праските често се препорачуваат како дел од оброците на дијабетичарите заради својата способност за намалување на нивото на шеќер во крвта. Пазарите се полни со сезонско овошје, а на многумина oмилени им се токму праските, кралиците на сончевите денови. Праските, оние вистинските, не намамуваат со мирисот и со леснотијата со која се комбинираат и со

Зошто треба да ги (за)сакаме праските?

Зошто треба да ги (за)сакаме праските?

Праските често се препорачуваат како дел од оброците на дијабетичарите заради својата способност за намалување на нивото на шеќер во крвта. Пазарите се полни со сезонско овошје, а на многумина oмилени им се токму праските, кралиците на сончевите денови. Праските, оние вистинските, не намамуваат со мирисот и со леснотијата со која се комбинираат и со