притисни ентер »

Симултанка на Кутиров и Јаќимовиќ во шаховската лига „Кисела Вода 2019“
Симултанка на Кутиров и Јаќимовиќ во шаховската лига „Кисела Вода 2019“

Симултанка на Кутиров и Јаќимовиќ во шаховската лига „Кисела Вода 2019“

Гости на шаховската лига „Кисела Вода 2019“ во текот на вчерашниот ден беа македонските велемајстори Роландо Кутиров и Драгољуб Јаќимовиќ. Тие ја прифатија поканата и одиграа симултанка на 21 табла. Меѓу „предизвикувачите“ се наоѓаше и талентираниот 15-годишен, Дино Табаковски. Ждрепката посака, Кутиров кој потекнува токму од Кисела Вода, да игра на

Симултанка на велемајсторот Кутиров со учесниците на „Шаховската лига на Кисела Вода 2019"

Симултанка на велемајсторот Кутиров со учесниците на „Шаховската лига на Кисела Вода 2019"

Шаховскиот велемајстор Роландо Кутиров денеска ќе биде гостин на Општина Кисела Вода и ќе одигра симултанка на 21-та табла со учесниците на „Шаховската лига на Кисела Вода 2019". Настанот ќе се случи во салата на УЗ „11-ти Октомври" и ќе биде отворен за сите љубители на шахот. -Предизвикот за Кутиров ќе биде уште поголем ако се знае дека неговите противници

Шаховскиот велемајстор Роландо Кутиров ќе биде гостин на Општина Кисела Вода

Шаховскиот велемајстор Роландо Кутиров ќе биде гостин на Општина Кисела Вода

Шаховскиот велемајстор Роландо Кутиров денеска ќе биде гостин на Општина Кисела Вода и ќе одигра симултанка на 21-та табла со учесниците на „Шаховската лига на Кисела Вода 2019“. Настанот ќе се случи во салата на УЗ „11-ти Октомври“ и ќе биде отворен за сите љубители на шахот. -Предизвикот за Кутиров ќе биде уште поголем ако се знае дека неговите противници

Симултанка на велемајсторот Кутиров со учесниците на „Шаховската лига на Кисела Вода 2019“

Симултанка на велемајсторот Кутиров со учесниците на „Шаховската лига на Кисела Вода 2019“

Шаховскиот велемајстор Роландо Кутиров денеска ќе биде гостин на Општина Кисела Вода и ќе одигра симултанка на 21-та табла со учесниците на „Шаховската лига на Кисела Вода 2019“. Скопје, 17 мај 2019 (МИА) – Шаховскиот велемајстор Роландо Кутиров денеска ќе биде гостин на Општина Кисела Вода и ќе одигра симултанка на 21-та табла со учесниците на „Шаховската

Шаховска симултанка на Кутиров во Кисела Вода

Шаховска симултанка на Кутиров во Кисела Вода

Нашиот познат шаховски велемајстор Роландо Кутиров, утре ќе биде гостин на општината Кисела Вода и ќе одигра симултанка на 21 табла со учесниците на „Шаховската лига на Кисела Вода 2019“. Настанот ќе се случи во салата на УЗ 11-ти Октомври (згради) со почеток во 11:30 часот и ќе биде отворен за сите љубители на шахот. Предизвикот за нашиот велемајстор

Велемајсторите Кутиров и Јаќимовиќ одиграа симултанка во Кисела Вода

Велемајсторите Кутиров и Јаќимовиќ одиграа симултанка во Кисела Вода

Кисела Вода е шаховска општина. Не само по шаховската историја што ја испиша ШК Кисела Вода, туку и по низа легендарни шахисти, сегашни велемајстори и идни шаховски таленти кои потекнуваат од Кисела Вода. А, денешниот ден, беше токму празник на шахот во општина Кисела Вода. Гости на шаховската лига „Кисела Вода 2019″ беа македонските велемајстори Роландо