притисни ентер »

Хрватска без Чилиќ во финалето на Дејвис Купот
Хрватска без Чилиќ во финалето на Дејвис Купот

Хрватска без Чилиќ во финалето на Дејвис Купот

Одбраната на титулата на Хрватска ќе треба да помине без Марин Чилиќ во финалето на Дејвис купот подоцна овој месец, откако поранешниот шампион на „Ју Ес Опен“ објави дека нема да учествува поради повредата на коленото. Хрватска, која ја победи Франција во ланското издание на турнирот, игра во воведниот натпревар во Мадрид против Русија на 18-ти ноември

Хрватска без Чилиќ во финалето на Дејвис Купот

Хрватска без Чилиќ во финалето на Дејвис Купот

Одбраната на титулата на Хрватска ќе треба да помине без Марин Чилиќ во финалето на Дејвис купот подоцна овој месец, откако поранешниот шампион на „Ју Ес Опен“ објави дека нема да учествува поради повредата на коленото. Хрватска, која ја победи Франција во ланското издание на турнирот, игра во воведниот натпревар во Мадрид против Русија на 18-ти ноември

Хрватска без Чилиќ во финалето на Дејвис Купот

Хрватска без Чилиќ во финалето на Дејвис Купот

Одбраната на титулата на Хрватска ќе треба да помине без Марин Чилиќ во финалето на Дејвис купот подоцна овој месец, откако поранешниот шампион на „Ју Ес Опен“ објави дека нема да учествува поради повредата на коленото. Хрватска, која ја победи Франција во ланското издание на турнирот, игра во воведниот натпревар во Мадрид против Русија на 18-ти ноември

Хрватска без Марин Чилиќ ќе ја брани „Салатерата“

Хрватска без Марин Чилиќ ќе ја брани „Салатерата“

Марин Чилиќ, поради повреда на коленото, нема да биде во можност да настапи за Дејвис Куп репрезентцијата на Хрватска која е бранител на титулата. Местото на Марин во репрезентацијата би требало да го заземе ветеранот Иво Карловиќ. Покрај него на завршниот турнир ќе настапат Борна Чориќ, Мате Павиќ, Никола Мектиќ и Иван Додиг. Хрватска се наоѓа во