притисни ентер »

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија
Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека проблемите со долговите стануваат сè почести, особено во земји како Чад, Ангола, Етиопија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека проблемите со долговите стануваат сè почести, особено во земји како Чад, Ангола, Етиопија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека проблемите со долговите стануваат сè почести, особено во земји како Чад, Ангола, Етиопија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Вашингтон, 21 ноември 2020 (МИА) – Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека проблемите со долговите стануваат сè почести, особено

Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија, оценува Светската банка

Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија, оценува Светската банка

Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека проблемите со долговите стануваат сè почести, особено во земји како Чад, Ангола, Етиопија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека проблемите со долговите стануваат сè почести, особено во земји како Чад, Ангола, Етиопија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека проблемите со долговите стануваат сè почести, особено во земји како Чад, Ангола, Етиопија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Светска банка: Поради долгови, на некои земји им се заканува сиромаштија

Претседателот на Светска банка Дејвид Малпас денеска ги предупреди лидерите на Групата 20 најразвиени земји (Г20) дека неуспехот да се обезбеди поголема поддршка за отпис на долговите на некои земји може да доведе до зголемување на сиромаштијата. Малпас рече дека проблемите со долговите стануваат сè почести, особено во земји како Чад, Ангола, Етиопија

Светска банка: Г20 мора да обезбеди олеснување на долгот на некои земји

Светска банка: Г20 мора да обезбеди олеснување на долгот на некои земји

Претседателот Светска банка Дејвид Малпас ја предупреди Групата 20 (Г20) во саботата дека мора да обезбедат доволно олеснување на долгот на некои земји за да се избегне зголемување на сиромаштијата во услови на пандемија на коронавируси. -Намалувањето на долгот и транспарентноста ќе овозможат продуктивни инвестиции, клучно е што поскоро, посилно и