притисни ентер »

Марија Ѓурчиновска: „Планините се мојот издувен вентил, а Македонија има што да понуди“
Марија Ѓурчиновска: „Планините се мојот издувен вентил, а Македонија има што да понуди“

Марија Ѓурчиновска: „Планините се мојот издувен вентил, а Македонија има што да понуди“

„Природата за мене е основното нешто што му треба на човекот за да постигне благосостојба. Природата е запишана во нашата ДНК, а денешниве бетонски џунгли само нè гушат“, споделува Марија Ѓурчиновска. Марија е правник по професија, а нејзиниот креативен дел секогаш e гласен. Па љубовта кон пишаниот збор, фотографијата и естетиката ја одвеле и во полето