притисни ентер »

Подгответе се, ве чека спектакуларно затемнување на суперкрвава, волчја Месечина
Подгответе се, ве чека спектакуларно затемнување на суперкрвава, волчја Месечина

Подгответе се, ве чека спектакуларно затемнување на суперкрвава, волчја Месечина

Во недела, на 20 јануари, луѓето што живеат на западната хемисфера ќе можат да го доживеат единственото целосно затемнување на Месечината оваа година. Феноменот на суперкрвава, волчја Месечина, кога се чини дека е поголема од вообичаеното, ќе биде видлив во Европа, Азија, Африка, Северна Америка, Јужна Америка, Пацификот, Атлантикот, Индискиот Океан