притисни ентер »

Изминативе 10 години се украдени над 70.000 велосипеди, МВР го наоѓа секој 1.000-ти
Изминативе 10 години се украдени над 70.000 велосипеди, МВР го наоѓа секој 1.000-ти

Изминативе 10 години се украдени над 70.000 велосипеди, МВР го наоѓа секој 1.000-ти

Во Скопје утрово осамна гигантски велосипед. Урбаната уметничка акција „Гигански велосипед" има цел да ја подигне видливоста на проблемот со крадењето велосипеди во Македонија, проблем кој тангира преку 150.000 граѓани кои го користат велосипедот како еколошко, здраво и функционално превозно средство, но за жал многумина велосипедисти изминативе години

Џиновски велосипед во центарот на Скопје

Џиновски велосипед во центарот на Скопје

Податоците дека во изминатите 10 години украдени се повеќе од 70.000 велосипеди беа поттик за урбаните активисти во центарот на Скопје да постават џиновски метален велосипед, со димензии 3 на 1,8 метри. Активистите велат дека целта е да се подигне свеста за проблемот со крадењето велосипеди во Македонија. - Скоро на секој велосипедист му е украден

Гигантски велосипед во центарот на Скопје

Гигантски велосипед во центарот на Скопје

Проценките се дека изминативе 10 години се украдени над 70.000 велосипеди односно на скоро секој велосипедист му е украден најмалку по еден велосипед. Во центарот на Скопје, спроти Зегин, денеска беше поставен гигантски велосипед за да посочи на проблемот со кражба на велосипеди во Македонија. Урбаната уметничка акција Гигантски велосипед има цел да

Гигантски велосипед за проблемот со кражбата на велосипеди во Македонија

Гигантски велосипед за проблемот со кражбата на велосипеди во Македонија

Тимот на Центарот за современи уметности – Скопје (ЦСУ) спроведе уште една урбана уметничка акција. Поставувањето на овој гигантски велосипед има за цел да ја подигне видливоста на проблемот со крадењето велосипеди во Македонија. Ова е проблем кој тангира преку 150.000 граѓани кои го користат велосипедот како превозно средство, велат од ЦСУ. „Проценките

„Гигантски велосипед“ кој потсетува: Скоро на секој велосипедист му е украден по еден велосипед

„Гигантски велосипед“ кој потсетува: Скоро на секој велосипедист му е украден по еден велосипед

Во Скопје се случува урбаната уметничка акција „Гигантски велосипед“,која има цел да ја подигне видливоста на пробленот со крадењето велосипеди во Македонија. Проблемот тангира преку 150.000 граѓани кои го користат велосипедот како еколошко, здраво и функционално превозно средство, но за жал многумина велосипедисти изминативе години останаа без своите