притисни ентер »

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“
Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Се зголемува интересот за македонската кинематографија, оценија министерот за култура на Асаф Адеми и директорот на Агенција за филм Горјан Тозија по средбата со водечките професионалци на „Европскиот филмски маркет“ и „Еуримаж“, која се одржа денеска во Музејот Мартин Гропиус Бау кој веќе десет години за време на одржувањето на Берлинскиот филмски

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Се зголемува интересот за македонската кинематографија, оценија министерот за култура на Асаф Адеми и директорот на Агенција за филм Горјан Тозија по средбата со водечките професионалци на „Европскиот филмски маркет“ и „Еуримаж“, која се одржа денеска во Музејот Мартин Гропиус Бау кој веќе десет години за време на одржувањето на Берлинскиот филмски

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Се зголемува интересот за македонската кинематографија, оценија министерот за култура на Асаф Адеми и директорот на Агенција за филм Горјан Тозија по средбата со водечките професионалци на „Европскиот филмски маркет“ и „Еуримаж“, која се одржа денеска во Музејот Мартин Гропиус Бау кој веќе десет години за време на одржувањето на Берлинскиот филмски

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Се зголемува интересот за македонската кинематографија, оценија министерот за култура на Асаф Адеми и директорот на Агенција за филм Горјан Тозија по средбата со водечките професионалци на „Европскиот филмски маркет“ и „Еуримаж“, која се одржа денеска во Музејот Мартин Гропиус Бау кој веќе десет години за време на одржувањето на Берлинскиот филмски

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Се зголемува интересот за македонската кинематографија, оценија министерот за култура на Асаф Адеми и директорот на Агенција за филм Горјан Тозија по средбата со водечките професионалци на „Европскиот филмски маркет“ и „Еуримаж“, која се одржа денеска  во  Музејот Мартин Гропиус Бау кој веќе десет години за време на одржувањето на Берлинскиот филмски

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Адеми и Тозија на средби со првите луѓе на „Еуроимаж“ и „Европскиот филмски маркет“

Се зголемува интересот за македонската кинематографија, оценија министерот за култура на Асаф Адеми и директорот на Агенција за филм Горјан Тозија по средбата со водечките професионалци на „Европскиот филмски маркет“ и „Еуримаж“, која се одржа денеска  во  Музејот Мартин Гропиус Бау кој веќе десет години за време на одржувањето на Берлинскиот филмски

Министерот за култура оствари средби со раководствата на „Еуримаж“ и на „Европскиот филмски маркет“ во Берлин

Министерот за култура оствари средби со раководствата на „Еуримаж“ и на „Европскиот филмски маркет“ во Берлин

Министерот за култура Асаф Адеми, за време на својот престој во Берлин, во рамките на интернационалниот Берлински филмски фестивал оствари неколку работни средби со значајни претставници на врвни институции од областа на филмската индустрија. Имено, во текот на денов (10 февруари) министерот Адеми се сретна со Кетрин Траутман, претседателка на „Еуримаж“,

Адеми оствари средби со раководствата на „Еуримаж“ и на „Европскиот филмски маркет“

Адеми оствари средби со раководствата на „Еуримаж“ и на „Европскиот филмски маркет“

Министерот за култура Асаф Адеми, за време на својот престој во Берлин, во рамките на интернационалниот Берлински филмски фестивал оствари неколку работни средби со значајни претставници на врвни институции од областа на филмската индустрија. Имено, во текот на денов (10 февруари) министерот Адеми се сретна со Кетрин Траутман, претседателка на „Еуримаж“,

Тозија: Македонскиот филм станува видлив пред Европа

Тозија: Македонскиот филм станува видлив пред Европа

Со успехот на „Господ постои, нејзиното име е Петрунија" на Теона Стругар Митевска што утревечер ќе ја има својата премиера во официјалната конкуренција на Берлинскиот филмски фестивал, потоа со успехот на „Медена земја" на фестивалот во Санденс, мaкедонската кинематографија доживува експанзија во пробив вон границите, а тоа ќе донесе уште многу други