притисни ентер »

Анкета: 61% процент од испитаниците се за членство во ЕУ, 34 отсто велат дека треба да бараме друга алтернатива
Анкета: 61% процент од испитаниците се за членство во ЕУ, 34 отсто велат дека треба да бараме друга алтернатива

Анкета: 61% процент од испитаниците се за членство во ЕУ, 34 отсто велат дека треба да бараме друга алтернатива

Србија со 45,3 проценти е перцепирана за најпријателска земја од граѓаните на Македонија, САД се број 1 во однос на придонесот за демократскиот развој на земјава, а ЕУ се први во однос на придонесот за економскиот развој, покажуваат првичните резултати од анкетата спроведена од Преспа институтот во периодот април - мај, на примерок од 1.500 испитаници

Истражување на институтот „Преспа“: Се повеќе македонски граѓани ја гледаат Србија како свој најголем пријател, САД први во придонес во демократијата

Истражување на институтот „Преспа“: Се повеќе македонски граѓани ја гледаат Србија како свој најголем пријател, САД први во придонес во демократијата

37 Речиси половина од македонските граѓани веруваат дека Србија е наш најголем пријател, покажа објавеното истражување на институтот „Преспа“ од Скопје. Според тоа истражување на јавното мислење, одговорот на прашањето која земја или меѓународна алијанса/сојуз е најголемиот пријател на Северна Македонија, Србија е неспорно на врвот со 45,3 отсто. Србија

Истражување: Србија, Косово, САД, Турција – најголеми пријатели на Македонија

Истражување: Србија, Косово, САД, Турција – најголеми пријатели на Македонија

Според истражувањето на јавното мислење на Институтот „Преспа“, најголемиот пријател на Македонија е Србија. На прашањето која земја или меѓународна алијанса/сојузго сметаат за најголем пријател за северниот сосед се изјассниле 45,3 отсто од испитаниците. Ова е значителен пораст на перрцепцијата на Србија како најголем пријатењл ако се знае дека во

Анкета: СРБИЈА Е НАЈГОЛЕМ ПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, а ЕУ најдобар партнер за економија

Анкета: СРБИЈА Е НАЈГОЛЕМ ПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, а ЕУ најдобар партнер за економија

Србија со 45,3 проценти е перцепирана за најпријателска земја од граѓаните на Македонија, САД се број 1 во однос на придонесот за демократскиот развој на земјава, а ЕУ се први во однос на придонесот за економскиот развој, покажуваат првичните резултати од анкетата спроведена од ПРЕСПА Институтот во периодот април – мај, на примерок од 1500 испитаници

Анкета: СРБИЈА Е НАЈГОЛЕМ ПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, а ЕУ најдобар партнер за економија

Анкета: СРБИЈА Е НАЈГОЛЕМ ПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, а ЕУ најдобар партнер за економија

Србија со 45,3 проценти е перцепирана за најпријателска земја од граѓаните на Македонија, САД се број 1 во однос на придонесот за демократскиот развој на земјава, а ЕУ се први во однос на придонесот за економскиот развој, покажуваат првичните резултати од анкетата спроведена од ПРЕСПА Институтот во периодот април – мај, на примерок од 1500 испитаници

Македонците сметаат дека Србија е најголем пријател!

Македонците сметаат дека Србија е најголем пријател!

Македонските граѓани сметаат дека САД најмногу имаат придонесено за демократскиот развој на Македонија.  Европската унија е прва за економскиот прогрес на земјата, а соседна Србија се перципира како најпријателска држава. Ова го покажа истражувањето на јавното мислење на „Преспа Институтот“, спроведено во април и мај годинава. Во истражувањето учествувале

Истражување: Србија ја сметаат за најголем пријател, а веруваат на негативна вест за ЕУ

Истражување: Србија ја сметаат за најголем пријател, а веруваат на негативна вест за ЕУ

Истражување: Србија ја сметаат за најголем пријател, а веруваат на негативна вест за ЕУ Жана П. Божиновска Пред 4 минути Македонско и српско знаме пред Влада на РСМ / Фото: Слободен печат - Драган Митрески Граѓаните би „кликнале“ на позитивна вест за Русија, за ЕУ и за позитивна и за негативна, на „застрашувачка“ вест за вакцини, а би поверувале на

Анкета: Србија е најголем пријател на Македонија, САД и ЕУ се најголеми поддржувачи, Сител прв избор за инфомирање

Анкета: Србија е најголем пријател на Македонија, САД и ЕУ се најголеми поддржувачи, Сител прв избор за инфомирање

Embedded video for Анкета: Србија е најголем пријател на Македонија, САД и ЕУ се најголеми поддржувачи, Сител прв избор за инфомирање Србија е најголем пријател на Македонија, покажува  истражувањето на Преспа институтот. Такво мислење имаат 45 проценти од анкетираните, а потоа следат Косово, Албанија и Црна Гора. Бугарија како пријателска ја гледаат