притисни ентер »

Ревија на македонски филмови во МКЦ
Ревија на македонски филмови во МКЦ

Ревија на македонски филмови во МКЦ

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка”

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка”

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка”, која под мотото „Во наш филм” ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката ќе

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“ Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни,

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

– Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар. Филмовите што ќе бидат прикажани се во три програмски целини – долгометражни, краткометражни и документарни. Публиката

Златна рамка и Креативна Европа одблиску со продуцентите

Златна рамка и Креативна Европа одблиску со продуцентите

Покрај проектите и идеите за филмовите, едно од најбитните прашања е нивното финансирање. Едно од најголемите поддршки доаѓа од програмата на Креативна Европа Медиа, кој имаат актуелен повик – „Развој на проект“. Креативна Европа МЕДИА Деск МК во рамките на „Златна рамка 2020“ на 15-ти февруари (сабота) во 11.30 часот во МКЦ ќе организира Отворена

Златна рамка и Креативна Европа одблиску со продуцентите

Златна рамка и Креативна Европа одблиску со продуцентите

Покрај проектите и идеите за филмовите, едно од најбитните прашања е нивното финансирање. Едно од најголемите поддршки доаѓа од програмата на Креативна Европа Медиа, кој имаат актуелен повик – „Развој на проект“. Креативна Европа МЕДИА Деск МК во рамките на „Златна рамка 2020“ на 15-ти февруари (сабота) во 11.30 часот во МКЦ ќе организира Отворена