притисни ентер »

Бугарија во последните 24 часа евидентира 1.925 нови случаи на коронавирус
Бугарија во последните 24 часа евидентира 1.925 нови случаи на коронавирус

Бугарија во последните 24 часа евидентира 1.925 нови случаи на коронавирус

Во Бугарија во последните 24 часа се регистрирани нови 1.925 случаи на инфицирани со коронавирус, од извршени 13.695 тестови, покажуваат податоците на специјализираниот портал за информации. Од изнесените податоци се гледа дека има 14 отсто позитивни примероци, а повеќето од новозаразените се идентификувани со брзите анализи на антиген. По отворањето

Приближно 2.000 нови случаи на коронавирус во Бугарија во последните 24 часа

Приближно 2.000 нови случаи на коронавирус во Бугарија во последните 24 часа

По отворањето на „зелените коридори“ за време на викендите значително е зголемен бројот на вакцинирани лица. Повеќе од 130.000 лица веќе ја примиле првата од двете дози на вакцината. Од нив, само во последните 24 часа вакцинирани се 11.709 лица. Втората доза од вакцината досега ја примиле 27.952 лица.

Бугарија: Само 10 отсто сакаат да се вакцинираат

Бугарија: Само 10 отсто сакаат да се вакцинираат

Владата во Софија соопшти дека ќе се интензивира вакцинирањето против коронавирусот во Бугарија и дека ќе бидат вакцинирани сите кои сакаат, откако се обелодени податокот дека оваа балканска земја е уверливо последна по процентот на вакцинираните и на оние кои сакаат да бидат вакцинирани, меѓу земјите од ЕУ. Сега се настојува да се засили кампањата