притисни ентер »

Новата Opel Insignia доаѓа на Peugeot платформа во 2022 година / ВИДЕО
Новата Opel Insignia доаѓа на Peugeot платформа во 2022 година / ВИДЕО

Новата Opel Insignia доаѓа на Peugeot платформа во 2022 година / ВИДЕО

Insignia успешно ја замени некогашната Vectra, а платформата ја дели со Buick Regal, сеуште, што е остаток од ерата на General Motors како сопственик на брендот. Меѓутоа, втората генерација дојде во незгодно време, кога побарувачката за три-волуменски лимузини значително паѓа, така да не остави длабок траг. Како и да е, групата PSA, која го презеде

Auto Bild ја најави новата генерација на Opel Insignia

Auto Bild ја најави новата генерација на Opel Insignia

И додека во моментов Opel работи на редизајнот на втората генерација од Insignia, германскиот авто магазин Auto Bild ги открива првите детали за новата, трета генерација. Најпрво објави видео од можниот изглед на Insignia. Истиот се базира на претходно објавените скици за новата генерација на Astra, а магазинот наведува дека третата генерација на Insignia

Третата генерација на Opel Insignia (2022) ќе биде изведена од Peugeot 508

Третата генерација на Opel Insignia (2022) ќе биде изведена од Peugeot 508

Се гради на платформата EMP2, со слични габарити, но ќе биде поцврста, со поголема пространости полесна, што заедно со одличната аеродинамика (0,24), потоа 48V инсталација и погонски агрегати со моќ од130 до 225 KS ќе и обезбеди уверливи перформанси… Уверливата трансформација на Opel, од GM во PSA портфолио, по новиот модел Corsa ги најавува и следните