притисни ентер »

Словачка протера руски дипломати поради шионажа
Словачка протера руски дипломати поради шионажа

Словачка протера руски дипломати поради шионажа

Словачка протера тројца руски дипломати поради сомнение дека се занимавале со шпионажа. Портпаролот на словачкото Министерство за надворешни работи Јурај Тамага во изјава за весникот „Деник Н“ ја потврди информацијата. Словачки медиуми јавуваат дека руските дипломати биле прогласени за „персона нон грата“ уште на 6 август. Руското МНР денеска соопшти

Словачка протера руски дипломати поради шпионажа

Словачка протера руски дипломати поради шпионажа

Словачка протера тројца руски дипломати поради сомнение дека се занимавале со шпионажа. Портпаролот на словачкото Министерство за надворешни работи Јурај Тамага во изјава за весникот „Деник Н“ ја потврди информацијата. Словачки медиуми јавуваат дека руските дипломати биле прогласени за „персона нон грата“ уште на 6 август. Руското МНР денеска соопшти

Словачка протера руски дипломати , Русија се закани

Словачка протера руски дипломати , Русија се закани

„Според информациите од словачките разузнавачки служби, нивните активности се во спротивност со Виенската конвенција за дипломатски односи“, се вели во соопштението на портпаролот на Министерството. Тие биле протерани затоа што наводно биле ангажирани во шпионажа, пренесуваат медиумите. Министерството за надворешни работи на Русија веднаш соопшти дека

Словачка протерува руски дипломати

Словачка протерува руски дипломати

Руски дипломати се протеруваат од Словачка под сомнение дека биле ангажирани во шпионажа, пренесува ТАСС. Руската амбасада во Словачка не ги коментира овие обвинувања, но портпаролот на словачкото Министерство за надворешни работи, Јурај Томага, ги потврди овие информации, пишува Спутник. Според словачкиот интернет портал aktuality.sk, руските дипломати

Словачка протера руски дипломати поради шпионажа, Москва враќа со иста мера

Словачка протера руски дипломати поради шпионажа, Москва враќа со иста мера

Словачка протера тројца руски дипломати поради сомнение дека се занимавале со шпионажа. Портпаролот на словачкото Министерство за надворешни работи Јурај Тамага во изјава за весникот „Деник Н” ја потврди информацијата. Словачки медиуми јавуваат дека руските дипломати биле прогласени за „персона нон грата” уште на 6 август. Руското МНР денеска соопшти

Руски дипломати протерани од Словачка поради шпионажа, Москва не остана должна

Руски дипломати протерани од Словачка поради шпионажа, Москва не остана должна

Словачка протера тројца руски дипломати поради сомнение дека се занимавале со шпионажа. Портпаролот на словачкото Министерство за надворешни работи Јурај Тамага во изјава за весникот „Деник Н” ја потврди информацијата. Словачки медиуми јавуваат дека руските дипломати биле прогласени за „персона нон грата” уште на 6 август. Руското МНР денеска соопшти

Словачка протера руски дипломати поради шпионажа, Москва враќа со иста мера

Словачка протера руски дипломати поради шпионажа, Москва враќа со иста мера

Словачка протера тројца руски дипломати поради сомнение дека се занимавале со шпионажа. Портпаролот на словачкото Министерство за надворешни работи Јурај Тамага во изјава за весникот „Деник Н“ ја потврди информацијата. Словачки медиуми јавуваат дека руските дипломати биле прогласени за „персона нон грата“ уште на 6 август. Руското МНР денеска соопшти

Дипломатски скандал: Словачка протера тројца руски дипломати поради шпионажа, Москва се закани со контрамерки

Дипломатски скандал: Словачка протера тројца руски дипломати поради шпионажа, Москва се закани со контрамерки

Словачка протера тројца руски дипломати поради сомнение дека се занимавале со шпионажа. Портпаролот на словачкото Министерство за надворешни работи Јурај Тамага во изјава за весникот „Деник Н“ ја потврди информацијата. Словачки медиуми јавуваат дека руските дипломати биле прогласени за „персона нон грата“ уште на 6 август. Руското МНР денеска соопшти

Словачка протерува руски дипломати обвинети за шпионажа

Словачка протерува руски дипломати обвинети за шпионажа

Словачка одлучи да протера руски дипломати поради сомнение дека биле ангажирани во шпионажа. Руската амбасада во Словачка не даде коментар на обвинувањата, но портпаролот на словачкото Министерство за надворешни работи, Јурај Томага, ги потврди информациите. Според словачкиот интернет портал „aktuality.sk“, руските дипломати биле прогласени за „персона