притисни ентер »

Списокот со 344 газди оди во Обвинителството, злоупотребиле 180.000 евра од државниот минималец
Списокот со 344 газди оди во Обвинителството, злоупотребиле 180.000 евра од државниот минималец

Списокот со 344 газди оди во Обвинителството, злоупотребиле 180.000 евра од државниот минималец

Дури 243 газди се спасија, а 344 може кривично да одговараат за злоупотребата на државните пари за исплата на минималец за работниците, пренесе Телма . -Денеска ќе биде пуштен списокот до Обвинителство. На Oбвинителството останува да утврди дали има основ за покренување на постапка, изјавил Драги Рашковски за Телма. УЈП првично објави дека вкупно 708

Обвинителството ги доби имињата на 344 газди кои зеле пари, а не дале плата

Обвинителството ги доби имињата на 344 газди кои зеле пари, а не дале плата

Сопственици на 344 фирми може кривично да одговараат за злоупотребата на државните пари за исплата на минималец за работниците, а 243 газди ги исплатија работниците и се спасија. Од Генералниот секретаријат на Владата за телевизија Телма изјавиле дека финалниот список денеска е испратен до Обвинителството. Газдите кои минималецот за работниците си

Обвинителство доби имиња на 344 „газди“ кои не им исплатиле плати на роботниците

Обвинителство доби имиња на 344 „газди“ кои не им исплатиле плати на роботниците

Кривично може да да одговараат сопственици на 344 фирми за злоупотребата на државните пари за исплата на минималец за работниците. Од Генералниот секретаријат на Владата за телевизија Телма изјавиле дека финалниот список денеска е испратен до Обвинителството. Според 243 газди кои се одзваа на повикот и ги исплатија работниците се спасија, објави

Во Обвинителството оди список со 344 имиња за неисплатената државна помош, 243 газди се спасија

Во Обвинителството оди список со 344 имиња за неисплатената државна помош, 243 газди се спасија

Владата ќе достави список ддо Јавното обвинителство со 344 газди на фирми кои не им исплатиле по 14.500 денари на нивните вработени за месеците април и мај, иако за тоа ддобиле државна помош како дел од пакет мерките за надминување на последиците од корона кризата. Тие злоупотребиле 180.000 евра од државниот минималец. П рвичниот список е помал за

Списокот со 344 газди оди во Обвинителството, злоупотребиле 180.000 евра од државниот минималец

Списокот со 344 газди оди во Обвинителството, злоупотребиле 180.000 евра од државниот минималец

243 газди се спасија, а 344 може кривично да одговараат за злоупотребата на државните пари за исплата на минималец за работниците. Финалниот список денеска патува кон Обвинителството, потврдија за „Телма“ од Генералниот секретаријат. Газдите кои минималецот за работниците си го ставија во џеб, покрај што ќе ги враќаат парите, ќе заработат и парични

Списокот со 344 газди кои не исплатиле плати за вработените оди во ОЈО

Списокот со 344 газди кои не исплатиле плати за вработените оди во ОЈО

Дури 243 газди се спасија од кривична одговорност за злоупотребата на државните пари за исплата на минималец за работниците. Владата денеска ќе поднесе барање до Основното јавно обвинителство за работодавачите кривично да одговараат. Со истите бројки излезе и Управата за јавни приходи. Од првичните 708 компании, заклучно со 7 август, за април плата

Генералниот секретаријат ќе бара кривична одговорност за 344 работодавачи кои затаија државна помош и не исплатија плати на работниците

Генералниот секретаријат ќе бара кривична одговорност за 344 работодавачи кои затаија државна помош и не исплатија плати на работниците

Генералниот секретаријат ќе бара кривична одговорност за 344 работодавачи кои затаија државна помош и не исплатија плати на работниците. Според последната листа испратена од УЈП, половина од работодавачите до петокот се раздолжиле кон вработените. Од Генералниот секретаријат за Алсат велат дека листата денеска ќе биде доставена до Основното јавно обвинителство

Список со 344 газди оди во обвинителство, за злоупотреба на минималецот, 243-ца се спасија

Список со 344 газди оди во обвинителство, за злоупотреба на минималецот, 243-ца се спасија

Дури 243 газди се спасија, а 344 може кривично да одговараат за злоупотребата на државните пари за исплата на минималец за работниците, објави Телма. -Денеска ќе биде пуштен списокот до Обвинителство. На Oбвинителството останува да утврди дали има основ за покренување на постапка, изјавил Драги Рашковски за Телма. УЈП првично објави дека вкупно 708