притисни ентер »

Француската модна куќа повеќе нема да користи кожа од егзотични животни
Француската модна куќа повеќе нема да користи кожа од егзотични животни

Француската модна куќа повеќе нема да користи кожа од егзотични животни

Француската луксузна модна куќа Шанел, стана првата куќа со висока мода, која повеќе нема да користи кожа од крокодили и змии за свои креации. Оваа мерка најпрво ја поздравиле групите за заштита на животните. „Одлучивме повеќе да не користиме кожа од егзотични животни за креации“, соопштил Шанел и додал дека инаку во денешно време тешко е да се добие

Chanel веќе нема да користи крзно и кожа во своите колекции!

Chanel веќе нема да користи крзно и кожа во своите колекции!

Модната куќа Chanel веќе нема да користи крзно и кожа од животни во своите колекции. Покрај тоа, тие рекоа дека ќе работат на развој на нови одржливи материјали кои нема да и наштетат на животната средина. Bruno Pavlovsky претседателот на модната куќа Chanel рече дека оваа одлука е меѓу другото практична, бидејќи тешко е да се најдат кожи од животни

Шанел престанува со користење егзотични кожи

Шанел престанува со користење егзотични кожи

Модната куќа Шанел престанува да користи егзотични кожи како крокодил и змија. Ова е јасно од официјалното соопштение на брендот, во кое се наведува дека изборот не е наметнат од страна на клиентите. “Оваа одлука нè поттикнува да измислиме нова генерација супер-луксузни производи”, која се потпира на нашата креативност, вештини и занаетчиство, за што

Шанел повеќе нема да користи крокодилска кожа и крзно

Шанел повеќе нема да користи крокодилска кожа и крзно

Шанел стана првиот луксузен бренд што официјално се откажа од употребата на крзно од егзотични животни и кожа од крокодили и гуштери. Имено, тие досега беа едни од најпознатите производители на луксузни чанти направени токму од крзно и кожа на егзотични животни и истите се продаваа по вртоглави цени од 20.000 долари. Изјавата дојде директно од претседателот

Шанел ја исфрли употребата на крзно и егзотична кожа од животни

Шанел ја исфрли употребата на крзно и егзотична кожа од животни

Шанел стана еден од првите луксузни брендови кои го спречија користењето на егзотични кожи во нивните колекции. Шанел повеќе нема да користи кожа од крокодили, гуштери или змии, а тоа го потврдија и со отстранувањето на чантите од питонска кожа од веб-страницата на Шанел, почнувајќи од вторник, 4-ти декември. Како дел од овој брилијантен чекор напред,

Брендот „Шанел“ се откажа од крзното и кожата

Брендот „Шанел“ се откажа од крзното и кожата

„Шанел“ веќе во своите креации нема да користи крзно и кожа од каков било тип, а во иднина ќе се фокусира во пронаоѓање на соодветни материјали кои ќе личат на кожа, но и кои ќе бидат еколошки. Тоа би значело дека уметничкиот директор на „Шанел“, Карл Лагерфелд, ќе треба да се откаже од својата љубов кон змиската и крокодилската кожа, како и од крзното

По Гучи, Версаче и Барбери: И Шанел им кажа „не“ на крзното и егзотичните кожи

По Гучи, Версаче и Барбери: И Шанел им кажа „не“ на крзното и егзотичните кожи

Франција - Францускиот луксузен бренд „Шанел“ ќе се откаже од крзното, крокодилската и другите егзотични кожи во своите колекции и ќе се преориентира на материјали од растително потекло, изјавија Бруно Павловски, претседател за мода во „Шанел“. Во иднина брендот ќе се фокусира во пронаоѓање на соодветни материјали кои ќе ја имираат егзотичната кожа