притисни ентер »

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром
Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Општина Аеродром денеска почна со акција за засадување дрвја околу ООУ „Ѓоргија Пулевски“. Беа засадени висококвалитетни листопадни садници, алпинетум и грмушки. Во акцијата се вклучи и градоначалникот на општината, Златко Марин. Покрај него, дрвја садеа и вработените во општинската администрација, спортисти, ученици и голем број граѓани, кои преку

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Општина Аеродром денеска почна со акција за засадување дрвја околу ООУ „Ѓоргија Пулевски“. Беа засадени висококвалитетни листопадни садници, алпинетум и грмушки. Во акцијата се вклучи и градоначалникот на општината, Златко Марин. Покрај него, дрвја садеа и вработените во општинската администрација, спортисти, ученици и голем број граѓани, кои преку

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Минатата година беа засадени околу 2.200 дрвја, со што изминатите две години се засадени вкупно 5.500 дрвја, рече Марин. Општина Аеродром денеска почна со акција за засадување дрвја околу ООУ „Ѓоргија Пулевски”. Беа засадени висококвалитетни листопадни садници, алпинетум и грмушки. Во акцијата се вклучи и градоначалникот на општината, Златко Марин

Аеродромци засадуваат 3 300 садници

Аеродромци засадуваат 3 300 садници

Во акцијата се вклучи и градоначалникот на Општината, Златко Марин, кој и самиот засади дрво. Покрај него, дрвја садеа и вработените во општинската администрација, спортисти, ученици и голем број граѓани, кои преку отворена анкета даваа свои предлози за локации за засадување. Беа засадени висококвалитетни листопадни садници, алпинетум и грмушки. „Зазеленувањето

Во Аеродром се засадија 3300 садници

Во Аеродром се засадија 3300 садници

Општина Аеродром денеска ја почна големата акција за засадување дрвја околу ООУ „Ѓоргија Пулевски“. Во акцијата се вклучи и градоначалникот на Општината, Златко Марин, кој и самиот засади дрво. Покрај него, дрвја садеа и вработените во општинската администрација, спортисти, ученици и голем број граѓани, кои преку отворена анкета даваа свои предлози

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Општина Аеродром денеска почна со акција за засадување дрвја околу ООУ „Ѓоргија Пулевски”. Беа засадени висококвалитетни листопадни садници, алпинетум и грмушки. Во акцијата се вклучи и градоначалникот на општината, Златко Марин. Покрај него, дрвја садеа и вработените во општинската администрација, спортисти, ученици и голем број граѓани, кои преку

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Скопје, 7 декември 2019 (МИА) – Општина Аеродром денеска почна со акција за засадување дрвја околу ООУ „Ѓоргија Пулевски“. Беа засадени висококвалитетни листопадни садници, алпинетум и грмушки. Во акцијата се вклучи и градоначалникот на општината, Златко Марин. Покрај него, дрвја садеа и вработените во општинската администрација, спортисти, ученици

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Засадени 3.300 садници во Општина Аеродром

Општина Аеродром денеска почна со акција за засадување дрвја околу ООУ „Ѓоргија Пулевски“. Беа засадени висококвалитетни листопадни садници, алпинетум и грмушки. Скопје, 7 декември 2019 (МИА) – Општина Аеродром денеска почна со акција за засадување дрвја околу ООУ „Ѓоргија Пулевски“. Беа засадени висококвалитетни листопадни садници, алпинетум и грмушки

Акција за садење дрвја во Општина Аеродром

Акција за садење дрвја во Општина Аеродром

Во Општина Аеродром денеска ќе почне акција за садење дрвја. Листопадни и зимзелени садници ќе садат советници, спортисти од Аеродром, естрадни ѕвезди, граѓани, екоактивисти и општинската администрација. На настанот, што ќе почне пред ООУ „Ѓорѓија Пулевски” ќе присуствува и градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин.