притисни ентер »

Овие работи се вообичаени за сите квалитетни бракови
Овие работи се вообичаени за сите квалитетни бракови

Овие работи се вообичаени за сите квалитетни бракови

Бракот е всушност маратон и има навики што можат да му помогнат еден пар да ги преживее дури и најголемите турбуленции. Кога стапивте во брак, веројатно добивте многу совети, но сигурно ги изумивте по патот. Според терапевтот за брак Криситин Вилке , некои совети се лесни за заборавање. Таа даде едноставни, но корисни совети. Исто како и сè што е добро

Како правилно да разговарате со машките деца за сексот?

Како правилно да разговарате со машките деца за сексот?

Целта на разговорите е вашето дете во иднина да има одличен секс како дел од љубовната врска. Кога ние бевме деца, нашите родители не разговараа за тоа што се случува со нашето тело, па се информиравме од пријатели, списанија и книги. Сепак, денешните деца живеат со Интернетот, а родителите многу повеќе зборуваат со своите деца за овие теми. Во продолжение

Како да го спасите вашиот брак кога ви се чини дека вашиот сопруг не се грижи повеќе?

Како да го спасите вашиот брак кога ви се чини дека вашиот сопруг не се грижи повеќе?

Како да го спасите вашиот брак кога ви се чини дека вашиот сопруг не се грижи повеќе? Познато ли ви е непријатното чувство кога ќе сфатите дека вашиот сопруг престанал да се грижи за вашата врска. Можеби веќе се прашувате „Дали тој сè уште ме сака?“. Можете ли да го спасите бракот кога ви изгледа како вашиот сопруг да не се грижи повеќе? Па, вашите

Браковите на тест. Што да се очекува - наталитет, разводи...

Браковите на тест. Што да се очекува - наталитет, разводи...

Коронавирусот „нè затвори“ дома во најголем дел од времето. Ако до неодамна со партнерите и децата поминувавме само дел од денот, сега за најголем дел од нас тоа се случува цело деноноќие, во мал простор. Оваа состојба ги става на тест врските и функционирањето на семејството. Психолозите велат дека врските или ќе се зајакнат или ќе се разнишаат. Тие

Како да го спасите вашиот брак кога ви се чини дека вашиот сопруг не се грижи повеќе?

Како да го спасите вашиот брак кога ви се чини дека вашиот сопруг не се грижи повеќе?

Познато ли ви е непријатното чувство кога ќе сфатите дека вашиот сопруг престанал да се грижи за вашата врска. Можеби веќе се прашувате „Дали тој сè уште ме сака?“. Можете ли да го спасите бракот кога ви изгледа како вашиот сопруг да не се грижи повеќе? Па, вашите мисли во последно време се: „Јас сум сама во овој брак. Јас сум одговорна за сите работи

15 знаци дека вашиот однос со партнерот станува токсичен

15 знаци дека вашиот однос со партнерот станува токсичен

Фазата на заљубеност не трае вечно и сосема е нормално да имате расправии во бракот или во долгата врска, но постои разлика помеѓу нормална расправија и токсичен однос. Главниот знак за токсичен однос е кога чувствувате дека врската е повеќе дисфункционална отколку функционална, а во продолжение прочитајте кои други знаци откриваат дека сте во токсична