притисни ентер »

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми
Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

Најмалку 600 видови растенија се истребени од дивината во последните 250 години, пренесе Би-би-си, повикувајќи се на скорешни истражувања на повеќе институти. Бројката се однесува на конкретни истребени видови, а не на проценки и изнесува двапати повеќе од сите истребени видови на птици, цицачи и водоземци заедно. Според научниците, изумирањето на

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

Најмалку 600 видови растенија се истребени од дивината во последните 250 години, пренесе Би-би-си, повикувајќи се на скорешни истражувања на повеќе институти. Бројката се однесува на конкретни истребени видови, а не на проценки и изнесува двапати повеќе од сите истребени видови на птици, цицачи и водоземци заедно. Според научниците, изумирањето на

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

Со истребувањето на растенија се загрозуваат сите живи организми

Најмалку 600 видови растенија се истребени од дивината во последните 250 години, пренесе Би-би-си, повикувајќи се на скорешни истражувања на повеќе институти. Бројката се однесува на конкретни истребени видови, а не на проценки и изнесува двапати повеќе од сите истребени видови на птици, цицачи и водоземци заедно. Според научниците, изумирањето на