притисни ентер »

И семафорите станаа паметни – регулираат сообраќај и смалуваат мешаници
И семафорите станаа паметни – регулираат сообраќај и смалуваат мешаници

И семафорите станаа паметни – регулираат сообраќај и смалуваат мешаници

Напредокот на технологијата овозможи голема помош во секој сегмент, па и во делот на автомобилите. Сепак, интересните информации кои доаѓаат од Виена велат дека дури 1300 семафори во главниот град на Австрија го регулираат сообраќајот, а се работи за паметни семафори кои придонесуваат за намалување на гужвите. Покрај тоа што го регулираат движењето